Писмо до моята бъдеща дъщеря

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

rp_Emi_bebe.jpg
Здравей, любов моя,

Пиша ти, защото искам да знаеш колко много те обичам, да знаеш, че ще се грижа за теб по най-добрия възможен начин и искам за теб най-доброто, което може да ти предложи реалният живот във физически, емоционален и духовен смисъл.

Светът е жесток и за времето, през което аз живея в него съм видял много неща, но се моля ти да получиш само най-доброто!

Бих искал да събера мъдростта и знанието си в няколко изречения и да ти ги предам сега. Това е всичко, което ми се искаше да знаех като малък, на научих едва по-късно. Има една мъдра поговорка, която казва, че когато човек е малък трябва да има пример, който да следва. Днес аз искам да съм този пример за теб.

Да бъда в твоите очи един силен, независим, уверен и достоен човек. Отне ми много време да стигна до това заключение, но се надявам, че за теб аз съм точно такъв и че това, което ще научиш и ще вземеш от мен ще остане в съзнанието и сърцето ти завинаги.

– Не позволявай на другите да управляват твоите решения.

Скъпо мое момиче, макар да живеем в общество, в което жените отстояват своята независимост и съществува равенство на половете, все още има необясними правила, които ще ти диктуват как да се обличаш и какво да правиш. Но не бива да се сливаш с тълпата, защото никой няма да забележи твоята индивидуалност, талант и уникалност. Не се сливай с масата само, за да получиш одобрението на другите. Това ще те накара да се чувстваш неудовлетворена, ще ти донесе болка и страдание. Затова не се опитвай да се представяш за нещо, което не си.

– Просто бъди себе си.

Не следвай сляпо чуждите стандарти, защото те ще те завлекат единствено към дъното, а дори да постигнеш славата, тя ще трае само няколко мига.

Зная, че въздействието от медиите, пресата, лъскавите корици на модните списания са изкушаващи и е лесно да бъдеш увлечена от идеята да ги следваш сляпо когато станеш на 13, но помни, че можеш и да не го правиш.

Искам да ти кажа, че независимо от това, че вероятно ще си различна от дургите, не по-малко ще заслужиш нечия истинска любов и привързаност, защото някъде там – в бъдещето ти, те очаква някой достоен човек, които ще те приеме с цялата ти индивидуалност и неподправеност.

Разбира се, светът никога няма да спре на ни натрапва идеалната представа за себе си, за общественото, за женската красота, за изключителните мъжки качества, без дори да си дава сметка как съсипва нашата идентичност и в крайна сметка чувствата, и разрушава стойностните неща в живота ни.

– Но, помни, ти си съвършена именно със своята индивидуалност.

Това не те прави дефектна или по-лоша от останалите. Напротив, това именно ще привлича другите към теб, защото
твоята същност ще отразява твоята светлина.

– Твоята светлина е твоята индивидуалност, непобедимата ти сила, затова я пази и не позволявай на никой да я угаси.

Един ден тази светлина ще се превърне в буен огън, за да запали сърцата на всички онези, които ще имат късмета да са част от живота ти. Позволи им те също да бъдат себе си!

Именно тази свобода, която те ще получат от теб ще им помогне да изпитат удовлетворение и спокойствие в този неспокоен свят.

Скъпо мое дете, живей живота си неподправено, искрено и истински, така ще откриеш щастието. Светът може да бъде опасно място, което да носи много болка и мъка, но той може да бъде и красиво място, което да носи изцеление и много любов – всичко зависи от това с какви очи ще го погледнеш.

Съвременното обществото лесно превръща в свои жертви хората. И макар всички да знаем това, често позволяваме да ни се случват онези неща, срещу които най-яростно се съпротивляваме. Всеки път сме разочаровани, плачем, гневим се, чувстваме се изоставени и отхвърлени, но никога не бива да забравяме, че ние всички сме звезди, рожби на Вселената и сме тук за определено време, което да изживеем достойно и красиво.

Никога не забравяй това!

Обичам те…

източник: www.lifehack.org

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

11,086 преглеждания

Comments are closed.