• Няма категории

Пет бързи и изненадващи приложения на пастата за зъби в домакинството

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Да обясняваме какво е приложението на пастата за зъби е напълно излишно. Но само ако говорим да традиционната й употреба. Когато обаче става дума за приложението й извън традицията, въпросът определено става интересен.

tootpaste
Да видим за какво става дума?

1. С помощта на пастата за зъби можете да придадете сияен блясък на златните и сребърните си бижута.

Диамантите също обичат пастата за зъби. С помощта на меко вълнено парцалче и малко паста за зъби можете да върнете първоначалния блясък на вашите скъпоценности. Същият ефект ще постигнете и ако само с пръсти и паста за зъби търкате бижутата си. След това изплакнете с хладка вода. Ако искате да премахнете по-упорите петна оставете пастата да действа за една нощ.

2. Поддържането на перфектния вид на светлите скъпи килими е трудна задача.

Петната от кафе, вино, водни бои и други досадни агенти, които загрозяват подовата настилка можете лесно да неутрализирате с паста за зъби.
Нанесете малко паста за зъби върху петното и го втрийте дълбоко с помощта на малка четка или дори на стара четка за зъби. Оставете за няколко минути, а след това избършете с влажна кърпа.

3. За да почистите изделия от естествена кожа, пастата за зъби е перфектен помощник.

Обувки, ботуши, чанти, сака и палта от лицева кожа ще възвърнат естественият си блясък и свежест ако натриете повърхността с мека кърпа и малко количество паста за зъби. Оставете за няколко минути и след това избършете с влажна кърпа. Използвайте традиционна паста за зъби, а не гелова.

4. Пастата за зъби съдържа същите водоразтворими полимери, каквито и гелове за коса.

Поради тази причина можете да използвате геловите пасти за зъби вместо гел за коса, разбира се ако това е крайно необходимо и нямате друга алтернатива. За целта разтворете паста за зъби колкото грахово зърно в 1/3 чаша вода, разбъркайте, докато се разтвори напълно и я приложете по обичайния начин. В края на деня задължително измийте косата си, тъй като геловата паста за зъби ще я изсуши, освен че ще я направи лепкава и тежка.

5. Обикновената паста за зъби съдържа водороден прекис и сода, които абсорбират водата от кожата.

Ето защо тя е идеална ако искате да се отървете бързо от някоя досадна пъпка, появила се изневиделица по средата на челото ви. Пастата за зъби насърчава по-бързото заздравяване на възпалената кожа и прави пъпката по-малко забележима. Достатъчно е съвсем малко количество паста за зъби, което да нанесете на тънък слой върху засегнатия участък вечерта преди сън, а на сутринта да измиете лицето си с хладка вода, без да търкате. Препоръчително е да се използва обикновена, бяла паста за зъби, тъй като оцветените и ароматизирани пасти могат да оцветят кожата на лицето или да предизвикат алергична реакция.

Източник: www.zliving.com

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

6 967 преглеждания

Comments are closed.