Деветгодишно момиче разработи мобилно приложение срещу насилието

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

deca-s-telefoni-300x200Разтревожена от системния тормоз в училище, деветгодишно момиче от Шилонг, Индия ​​разработи мобилно приложение, което дава възможност за анонимно съобщаване на подобни инциденти пред властите.

Ученичката от 4-ти клас, казва, че се е заела със задачата да намери решение на заплахите, след като те започнали да оказват сериозен негативен ефект върху самата нея, съобщава gadgetsnow.

“Преживях тормоза в училище още от яслата. Това ми повлия. Толкова много го намразих, че винаги търсех решение. Никое друго дете не би трябвало да преживява същото”, казва M. Майоу.

Приложението, което скоро ще бъде достъпно в Google Play, позволява на жертвите, които не искат да разкриват самоличността си, да съобщават за тормоза на властите, учители, настойници и приятели.

“Потребителите могат да предоставят подробности за инцидентите, включително името на побойника, и да изпращат съобщенията на други засегнати лица. Това позволява на властите да предприемат необходимите действия”, обясни 9-годишното момиче.

Усилията й бяха оценени от държавния министър на образованието Лакмен Римбуи, който каза, че момичето израства като един наистина отговорен гражданин.

Проучване за 2017 г., проведено от The Teacher Foundation, в асоциация с WATIS установи, че 42 процента от децата в Индия са жертва на тормоз в училищата. Отчитайки опита си, деветгодишното момиче каза, че група студенти веднъж се нахвърлили срещу нея и помолили други съученици да я бойкотират.

“Единият от тях ми бе настъпил ходилата без да имам възможност да се движа”, каза тя, настоявайки, че някои от приятелите й също са се сблъскали с подобни трудности в един или друг момент.

Майката на момичето сподели, че то е записало курс за разработка на приложения през септември миналата година и е добило уменията за разработването на апликацията в рамките на няколко месеца. “Тя посещава курсовете по един час всеки ден. Преди да разберем, тя беше измислила 40 приложения”, казва майката.

Майоу се надява, че ще бъде сред младите експерти по кодиране в Индия и иска да спечели стипендия за пътуване до Силиконовата долина, за да се срещне с инвеститори.

Източник
Изображението е илюстративно

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,127 преглеждания

Comments are closed.