Пилешки дробчета в мед
Необходими продукти:
800 гр. пресни пилешки дробчета
1 голяма глава кромид лук, нарязан на тънки полумесеци
4 с.л. зехтин
1 с.л. винен оцет
4 с.л. Унисос или светъл соев сос
2 с.л. пчелен мед
100 мл. бяло вино
черен пипер на вкус
магданоз
Приготвяне:
Измийте и почистете дробчетата и ги подсушете с домакинска хартия. Загрейте 3 с.л. от зехтина в дълбок тиган и ги задушете под капак, защото дробчетата пръскат много когато се пържат.
След като променят цвета си и спрат да отделят течност ги извадете и сложете в съд с капак.
В четвъртата супена лъжица цехтин запържете лука, докато придобие прозрачен вид и омекне. Прибавете към него оцета, меда, унисоса и виното. Оставете на умерен огън, докато сосът се сгъсти, тогава върнете дробчетата в тигана. Внимателно разбъркайте, като не трябва да се нарушава целостта на дробчетата.
Сервирайте със свежа салата и картофено пюре, поръсени с черен пипер и пресен магданоз.
4,927 преглеждания