Пиле с бекон и фетучини
Продукти:
150 гр. сварени фетучини
сол, черен пипер
25 гр. масло
1 супена лъжица зехтин
300 гр. пилешки гърди
200 гр. нарязан на кубчета бекон
6 яйца
150 мл. течна сметана
75 гр. настърган пармезан
200 гр. моцарела
2 супени лъжици нарязан магданоз
Нарежете пилешките гърди на ивички и ги овкусете със солта и черния пипер. Загрейте маслото и ги задушете в него, след като късчетата се запечатат от всички страни, добовете бекона и гответе до готовност.
Разбийте яйцата, сметаната и настъргания парчезан и прибавете към пилето, което вече сте свалили от котлона. Поръсете с магданоз и сложете сварената паста. Преместете всичко в тавичка и покрийте с моцарела.
Запечете ястието в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути, докато се образува апетитна коричка и сервирайте топло.
Да ви е сладко!
Рецептата е адаптирана от www.tastemade.com
6,215 преглеждания