Печени ябълки с гранола и джинджифил
Необходими продукти:
– 4 големи ябълки „Златна превъзходна”
– 3 овесени блокчета гранола с мед, натрошени
– 1/2 ч.ч. печени бадеми, нарязани на дребно
– 1/4 ч.ч. настърган или наситнен джинджифил (може да използвате и 1 ½ ч.л. на прах или колкото ви харесва на вкус)
– 1/4 ч.ч. масло, меко
– 3/4 ч.л. канела
– 1 3/4 ч.ч. ябълков сайдер или вино (може и сок)
– 1/3 ч.ч. сладко (конфитюр) от череши
– 1 кофичка кисело мляко (с по-висока масленост)
Начин на приготвяне:
1. Разрежете ябълките на половинки. Издълбайте семките и част от самия плод. Отрежете и малко от обратната страна, за да се получи равна основа.
2. Разбъркайте заедно натрошените блокчета мюсли, бадемите, джинджифила и маслото. Напълнете ябълките и притиснете добре сместа. Подредете ги в не много голяма тавичка и излейте ябълковия сок или сайдер около тях.
3. Печете в добре загрята фурна, докато ябълките омекнат. Доливайте сок или сайдер, ако този, който сте сложили в началото изври.
4. Когато ябълките са готови ги извадете в чиния. Изсипете останалия сос от тавичката в тиган и прибавете конфитюра от череши. Гответе на средно загрят котлон като бъркате непрекъснато около 5-6 минути или докато се сгъсти.
5. Разпределете киселото мляко в подходящи купички, сложете ябълките отгоре и залейте с топлия сос от сладкото.
3,066 преглеждания