Печена риба с копърово масло и пресни картофи
И рибата, и картофите независимо от различния си вкус, взаимодействат забележително със специфичните аромати на копъра, девесила и маслото в тази рецепта.
Необходими продукти за 4 порции:
– 600 г пресни картофи
– 4 цели почистени риби
– 2 с. л. Зеленчуков бульон
– 4 стръка пресен девесил или 1 ч. л. сушен
– 2 с. л. зехтин
– 100 г меко масло
– 2 с. л. копър, ситно нарязан
– 1 скилидка чесън, пресована
– 1 ч. л. фино настъргана лимонова кора
Начин на приготвяне:
1. Картофите се подваряват 10 мин. в подсолена вода. Прецеждат се.
2. Рибите се поръсват с половината от зеленчуковия бульон и девесила. Намазват се със зехтина.
3. Маслото се разбърква с копъра, лимоновата кора и чесъна.
4. Рибите се слагат в голяма тавичка. Горещите картофи се разбъркват с половината от копъровото масло и се слагат при рибите. Останалото масло се сипва върху парче фолио и се завива като бонбон. Поставя се в хладилника да се охлади.
5. Всичко се запича 20 мин. на 200˚ С.
6. Рибите и картофите се сервират с резенчета от останалото ароматно масло.
Рецептата ни предоставиха:
Още от нашите Рецепти:
4,432 преглеждания