• No categories

Пангасиус на тиган с тиквички

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

recepta 4

Продукти (за 2 порции):

2 филета пангасиус

1 тиквичка

1 голям морков

1/2 връзка копър

Лимон

Черен пипер

Морска сол

Зехтин

Овкусяваме две филета пангасиус (или друга бяла риба) с малко морска сол, прясно смлян черен пипер и сокът на половин лимон. Нагъваме филетата вълнообразно и ги забождаме с дървен шиш, за да запазят формата си. Запържваме ги до златисто в малко зехтин. След като са готови ги отделяме за малко настрана и изваждаме шишовете от тях.

В същия тиган запържваме само за 2-3 минути, предварително посолени и нарязани на ленти морков и тиквичка. Целта е да останат леко хрупкави. Може да прибавите моркова минутка преди тиквичката, тъй като изисква малко повече време, за да стане готов. След като зеленчуците са готови, ги овкусяваме с прясно нарязан копър. Сервираме ястието топло.

обратно към седемте рецепти

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

5,196 преглеждания

Comments are closed.