Няколко съвета в помощ на майката

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

mladi maiki

Всички майки се опитват да оптимизират максимално ежедневието си, така че да се справят с отговорностите си възможно най-добре, но понякога дори най-прецизните и изпълнителните имат своите въпроси и спънки.

Е, за някои следващите съвети могат да се сторят безсмислени или смешни, но вярваме, че за други  те ще са от полза.

1. Бебетата често не изяждат цялото количество пюре от бурканчето. В такива моменти често се чудите какво да направите с остатъка, нали?

Първото нещо, което ви хрумва е да го доядете, въпреки че не ви харесва и не ви е вкусно бебешкото пюре , но какво пък – няма да го хвърляте, толкова пари сте дали!
Вторият вариант е да го изхвърлите, тъкмо сте свалили част от излишните килограми, няма да си прецаквате диетата заради малкия злоядко!
А третият е да го приберете в хладилника и да го предложите отново на бебето в рамките на следващите 24 часа.
Поглеждайте срока на годност върху етикета и се съобразявайте с времето на отваряне. Ако имате бурканчета, на които срока е с разлика от 2-3 месеца, отворете първо това, чийто срок изтича най-скоро.

2. Ще спя само, ако си до мен!

Сигурно сте забелязали, че тъкмо щом приспите бебето и се опитате да станете от леглото, то се пробужда и започва да плаче за вас. Препатилите съветват, преди да се измъкнете, да подпрете гръбчето на бебето с меки възглавнички, така то ще продължи да усеща допир и усещане за “гушкане” и ако паркетът не ви предаде, ще можете да свършите още нещо от дългият списък със задачи за деня.

3. Рисуване по стените? Може!

Но, ако става дума за стените на банята.

4. Чудите се как другите майки правят толкова много снимки на децата си и на всички те гледат право в обектива?

Е, има си трик, с който да постигнете и това. Правете му снимки с  таблета, телефона или камерата на лаптопа, които за разлика от обикновения фотоапарат са доста по-интересни на малките деца.

5. Мобилен хладилник?

Не, не става дума да тръгнете на разходка с хладилна чанта, ако е необходимо да запазите следобедната закуска или напитката с нужната температура. Можете обаче да замразите във фризера домакинска гъба или стирка, с която да обвиете бебешкото шише или бурканче, а след това да го поставите в найлонова торбичка.

6. Магическа нощна лампа!

Облепете по стените на обикновена нощна лампа картинки на любимите герои на детето ви, изрязани от детски списания. С такава лампа можете да създадете истински театър на сенките и да отведете детето в магическия свят на приказките неусетно всяка вечер.

по материали от www.podelkidetkam.ru

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

3,976 преглеждания

Comments are closed.