Нещата, които разбирате след като станете леля

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

aunts-and-nephews

1. Едва, когато станете леля, си давате сметка, че можете да обичате някого толкова много.

2. В състояние сте да се грижите за малкия човек повече, отколкото сте се грижили за някого през целия си досегашен живот.

3. Убедено вярвате, че всичките ви предишни грешки не са били напразни, ако можете да научите племенниците си да не ги допускат.

4. Няма нищо по-сладко и хубаво от това да чуете как вашият племенник или племенница изговаря името ви или просто ви нарича с някакво име, което детето само е измислило.

5. Когато станете леля откривате, че вашият брат или вашата сестра притежават качества, за които дори не сте подозирали.

6. Лелите обичат племенниците си толкова много, че са готови да им простят всичко, което е възможно да направят или кажат. Дори, ако малкото чудо оповръща новата ви рокля, не сте в състояние да се ядосате. Достатъчно е да погледнете бузестото личице и вече сте му простили всичко!

7. Лелите се разделят с племенниците си трудно, те са в състояние да се върнат от прага на входната врата поне около сто пъти, за да целунат племенничето си, преди най-накрая да си тръгнат. Всяка раздяла сериозно нарушава емоционалния баланс на лелята.

8. Лелите са склонни да звънят непрекъснато на братята или сестрите си, не защото се интересуват много от това как са те самите, а защото искат да знаят какво се случва с племенниците им всяка минута, в която не са заедно.

9. Лелите непрекъснато се хвалят пред приятели и познати със своите племенници и непрекъснато показват техни снимки на други хора.

10. Мисълта за племенниците кара лелите да се усмихват винаги, дори в най-натоварените и ужасни дни. Често след тежък работен ден е достатъчно да чуете меденото гласче на племенниците си, за да се отървете от лошото настроение и умората.

11. Племенниците са онези малки чудотворци, които предизвикват искрен и неподправен смях в своите лели. За лелите те са винаги интересни, забавни и винаги усмихнати.

12. Когато са с племенниците си, лелите са в състояние да виждат света през очите на малките така, както могат да го правят само децата – с възхита и нестихващ интерес.

13. Лелите са винаги готови да опитат нещо ново, когато са в компанията на своите племенници и то да изглежда сякаш е най-великото нещо, което някога им се е случвало.

14. Племенниците безпогрешно разбират, че са слабостта на лелите и умело се възползват от нея, но лелите никога няма да им се разсърдят за каквото и да било, защото тази обич е като никоя друга и остава за цял живот.

Първите седем

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

9,844 преглеждания

Comments are closed.