Мръсните истини за приучаването към гърне

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

potty_training
Има събития, които знаете, че ще променят живота ви завинаги. Започването на нова работа, сватбата, раждането на дете, безсънните нощи, коликите, захранването… и приучаването на гърне, когато детето е още малко.

И знаете, че ще има възходи и спадове, но едно нещо е сигурно: пътят към гърнето е сред постиженията, които не са сред лесните.

1. Ще си мислите, че е по-лесно, отколкото в действителност е

Приучаването на гърне – не ви ли звучи сладко? Нещо толкова сладко трябва да е и лесно, нали? Няколко дни, в които да питате детето си дали иска гърнето, няколко минути, в които да седите на плочките в тоалетната и да чакате… Може би да закупите един пакет от така наречените „тренировъчни гащи“ и меки кърпички, с които да научите детето на това, колко е важно да се избърсва.

Това може да се случи някъде в страната на чудесата, където децата ядат, това което е приготвено за тях и си лягат точно в 8 вечерта. Но в реалният свят приучаването на гърне е доста гадно. Буквално.

2. Ще харчите точно толкова, колкото спестявате

Една от най-хубавите части на гърнето е, че никога повече няма да ви се налага да давате пари за пелени. Вдъхновението от сметката е следната: 10 пелени на ден за едно бебе минус стреса от тичането до денонощния магазин в 2 през нощта. Това  би трябвало да е равно на много щастлив родител, с доста спестини пари.

Какво ще направите с всички тези спестени пари? Ще си обновите гардероба? Ще отидете на романтично пътешествие? Ще си подарите един спа пакет?

Да бе, да. Ще използвате тези пари, за подкуп на детето ви, само и само, за да се навие да използва тази мини тоалетна. Всичко започва с едно пакетче от любимите сладки и се превръща в ново Лего, колело, розово пони или пътешествие до света на Дисни.

Никога не подценявайте възможностите, до които може да стигнете, за да накарате детето си да използва гърне.

3. Детето ви ще си мисли, че всичко е тоалетна

Знаете ли какво точно прилича на тоалетна? Нищо. Нищо не наподобява на тоалетна. Ами, опитайте се да обясните това на две годишното си дете, което все още не може да използва правилно гърнето.

Истина е, че децата реално могат да схванат цялата идея на ходенето до тоалетна. Но е и напълно вероятно да не се възползват от тоалетната. За едно малко дете представите за тоалетна включват: куфар, мерителна чаша, чисто нови обувки, кристалната ваза на прабаба му, леглото на мама (особено когато чаршафите и завивките са тъкмо сменени), купичката за храна на кучето или скъпото и екзотично цвете в саксия в ъгъла на стаята.

4. Ще започнете да се дразните

Това може да се дължи на факта, че питате детето през всеки 5 минути дали му се ходи до тоалетна. Може да е поради това, че сте се превърнали в маниак, който открива и изчиства всяка потенциална тоалетна в радиус от пет метра. Можете да се вбесите и на песничката, която сте измислили за тези случаи и я пеете по няколко десетки пъти на ден. Без значение каква е причината, по някое време на приучаването към гърнето ще се спрете и ще се замислите: Какво, по дяволите, правя!?

Да се надяваме, че ще стигнете до тази мисъл преди да сте записали песничката си за акане и да я качите в YouTube.

5. Ще придобиете изцяло нова представа за термина „мръсна уста“ (potty mouth е фразеологизъм, употребява се за човек, който псува много…)

В процеса на приучаването ще имате чувството, че постоянно сте на радио станцията АКО ФМ. Ще се окажете в ситуация, в която е почти невъзможно да измине и час без думите „пишкане“ и „акане“ да излизат от устата ви.

За доброто на всички около вас, не забравяйте, че никой – никой – не иска да слуша за това колко близко сте били с детето ви до целта.

Ще са ви необходими търпението на светец и упоритостта на олимпийски атлет, а може би и няколко силни коктейла. Но времето за успех рано или късно идва. Приучването към гърнето може да бъде дълъг и досаден процес, но най-накрая ще дойде времето, в което ще предадете щафетата на детето си.

превод от: www.scarymommy.com

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

30,835 преглеждания

Comments are closed.