9 факта за децата, родени през ноември

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

november-kids

Децата, родени през ноември са не само талантливи. Те са невероятно харизматични личности. Ето какво още изтъкват за тях астролозите и нумеролозите.

1. Те са истински и верни приятели
Децата, родени през ноември са надарени с качества, които ги правят невероятни приятели. Подчертано загрижени и отговорни, те от малки създават приятелства и ги поддържат цял живот.

2. Много от момченцата са левичари
Много от момчетата, родени през ноември умеят да боравят отлично с лявата си ръка.  По последни данни от проучвания на немски учени тази особеност на родените през ноември и въобще в началото на зимата се дължи на по-високите нива на тестостерон в организма им. Възможно е тестостеронът да  забави развитието на лявото полукълбо на мозъка на бебето, което е отговорно за моториката на крайниците в дясната половина.

3. Камъните, които най-много им подхождат са цитрин и топаз
За родените през ноември съществуват два изключително интересни камъка, които могат да се ползват за талисмани – това са златисто жълтият цитрин – камък на душата и синия изящен топаз – символ на мъдростта. Тези два камъка имат успокояваща сила и енергия, която отдава топлина. Те носят късмет на онзи, които ги носи, дори само в джоба си.

4. Има болести, които рядко ги спохождат
Според изследвания на учени от Оксфордския университет, родените през ноември деца на практика почти не боледуват от сърдечно-съдови и белодробни заболявания. Случаите на множествена склероза също са рядкост.

5. Привличат по магнетичен начин другите към себе си
Децата, както и възрастните, родени през ноември имат дарбата да привличат останалите хора към себе си. За повечето “ноемврийци” казват, че са харизматични личности.

6. Родените през ноември са скорпиони или стрелци
Децата, родени от 1 до 21 ноември са скорпиони. Те се отличават с особена упоритост, а често и с безразсъдно безстрашие. Родените между 21 и 31 ноември са целеустремени Стрелци с оптимистичен характер. Едно обаче е характерно и за едните и за другите – те имат силен и устойчив на всякакви ситуации характер.

7. Родените през ноември не са депресари
За разлика от децата, родени през пролетта, родените през ноември деца рядко изпадат в депресивни състояния. Те са подчертани оптимисти и приемат с положителна нагласа света и случващото се в него.

8. Хризантемата е тяхното цвете
Хризантемата е символ на радостта и оптимизма. За японците те са символ на стремежа към високи постижения.

9. Те са винаги в отлична форма
Нивата на витамин D при родените през ноември са естествено високи, тъй като по време на бременността организмът на майката е имал възможността да го синтезира в изобилие. Това прави ноемврийските бебета устойчиви към различни заболявания в ранна детска възраст. Именно пролетно-летните бременности, завършващи с раждане на бебе през октомври и ноември гарантират тяхната отлична физическа форма и рядко боледуване.

Източник

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

4,451 преглеждания

Comments are closed.