Медено-джинджифилови близалки против кашлица

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

blizalki

Често родителите на кашлящото дете се сблъскват с нежеланието от негова страна да приема каквито и да било медикаменти, сиропи и бабини лекове, особено, ако вкусът им е неприятен за малчуганите. Насилственото даване на всякакви подобни лекарства за облекчаване на кашлицата обикновено е съпроводено с огромни уговорки, заплахи и нерви. Ето защо домашните близалки против кашлица са доста добро решение. Детето не само че няма да се противи да ги консумира, но и ще го прави с истинско удоволствие.

За да си приготвите лечебните близалки е необходимо да разполагате с 200 грама чист пчелен мед, 1 чаена лъжичка прясно изцеден лимонов сок, 1 чаена лъжичка джинджифил (сух и смлян). Смесете тези три съставки и ги сложете на котлона на водна баня. Разбърквайте на бавен огън, докато се сгъсти и внимавайте медът да не изври.

След това сложете от сместа във формички за бонбони или пластмасова поставка за лед, като забучите във всяка от тях по една клечка. Сложете в хладилника така приготвените формички, за да стегнат, след което ще са готови за консумация.

Прочетете също:

Суперхрани срещу астма и алергии

Киселото мляко – най-добрият естествен пробиотик

Да излекуваме настинката и кашлицата с домашни средства

Пчелен клей (прополис) – естествен имуностимулант и натурален антибиотик

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Полезно

Етикети:

14,296 преглеждания

Comments are closed.