Мащабна еко кампания превръща децата в Климатични шампиони

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

CC_Climate-Champions-Main_600_338

Cartoon Network: Климатични шампиони предоставя на децата средства, с които да предприемат действия за подобряване на климата
Инициативата е подкрепена от WWF

Cartoon Network кани децата в България да се присъединят към битката срещу климатичните промени, като се регистрират в платформата на кампанията и се превърнат в Климатични шампиони. Могат да го направят на чисто новата уебстраница, създадена специално за тези, които желаят да бъдат част от героите, борещи се срещу климатичната криза. Чрез изпълняването на малки предизвикателства, малчуганите могат да допринесат към това, светът да стане по-добър.

Кампанията Cartoon Network: Климатични шампиони е проектирана в сътрудничество със световната природна организация WWF. В сърцето на кампанията е специалният сайт cartoonnetworkclimatechampions.com/bg-bg, който предлага на децата безопасно място, на което да научат повече за климатичните промени и да се вдъхновят от други млади еколози по света, които предприемат ефективни действия срещу глобалния проблем. Най-важното е, че сайтът дава шанс на децата да предизвикат промяната самостоятелно, чрез дневни предизвикателства, проектирани да ги вдъхновяват и мотивират да променят средата у дома, в училище и в техните общности като цяло.
Заниманията са разпределени в различни теми, а част от тях съвпадат с бележити дни като Световния ден на околната среда на 5 юни и Световния ден на океаните на 8 юни. С изпълняването на предизвикателства, Климатичните шампиони получават дигитални награди за виртуалната си градина, за която те ще се грижат.

Предвидени са повече от 100 задачи, в които децата могат да се включат, както в и поредица от забавни тестове, игри и видеа. Те могат да проследяват прогреса си чрез глобална карта на активността, която автоматично се обновява с изпълняването на всяко едно действие. Картата показва как Климатичните шампиони допринасят за положителните промени в България, както и по света. Инициативата цели създаването на общество от млади хора, обединяващи силите си за един по-добър климат. Включете канала и посетете сайта, за да разберете как децата и семействата им могат да помогнат на нашата планета.

Cartoon Network EMEA

Cartoon Network е детски канал, предлагащ най-добрите комедийни и приключенски предавания. Той е изпълнен с хумор и забавление, популяризира важността на приятелството и стимулира въображението на неговата основна аудитория – момчета и момичета на възраст 6-12 години. Главната мисия на Cartoon Network е да насърчава децата да бъдат себе си и може да се похвали с колекция от добре познати анимации и популярни герои, които са получили признание по целия свят. Каналът предлага оригинално съдържание за деца и семействата им с хитове като „Невероятният свят на Гъмбол“, „Време за приключения“, „Парк шоу“, „Кларънс“, „Стивън Вселенски“ и „Чичо Дядко“, както и анимирани приключенски поредици като: „Реактивните момичета“, „Бен 10“ и „Малки титани: в готовност!“. Cartoon Network е глобален развлекателен бранд, достъпен в над 400 милиона домове в 192 държави. Повече информация за продукциите на канала може да бъде открита и на наградения уебсайт. Той разполага и с игри, видеа и широк спектър от интересни статии. Cartoon Network е компания на WarnerMedia

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Новини

15,518 преглеждания

Comments are closed.