• No categories

Крем-супа от аспержи

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

 

krem-supa-asperji

Продукти: 500 г аспержи, 1 супена лъжица масло, 1 супена лъжица брашно, 100 г сметана, 1 жълтък, сол, черен пипер, щипка индийско орехче.

Обелваме аспержите. Нарязваме ги на парченца с дъл­жина 4-5 сантиметра. Връхчетата запазваме отделно. Стопяваме маслото. Поръсваме брашното и бъркаме с дървена лъжица. Разреждаме с 3/4 л вряла вода. Доба­вяме аспержите. Посоляваме и поръсваме с черен пипер. Варим на тих огън 30-35 минути. Пасираме с миксер. Слагаме в пюрето връхчетата от аспержи и варим 5 мину­ти. Изваждаме ги отново. Разбиваме жълтъка с няколко лъжици от супата и добавяме на струйка. Прибавяме сметаната и индийското орехче. Гарнираме всяка порция с връхчетата аспержи.

Рецептата е от книгата  „Вегетарианското хранене
на издателство Колхида

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

6,774 преглеждания

Comments are closed.