Крем-супа от аспержи
Продукти: 500 г аспержи, 1 супена лъжица масло, 1 супена лъжица брашно, 100 г сметана, 1 жълтък, сол, черен пипер, щипка индийско орехче.
Обелваме аспержите. Нарязваме ги на парченца с дължина 4-5 сантиметра. Връхчетата запазваме отделно. Стопяваме маслото. Поръсваме брашното и бъркаме с дървена лъжица. Разреждаме с 3/4 л вряла вода. Добавяме аспержите. Посоляваме и поръсваме с черен пипер. Варим на тих огън 30-35 минути. Пасираме с миксер. Слагаме в пюрето връхчетата от аспержи и варим 5 минути. Изваждаме ги отново. Разбиваме жълтъка с няколко лъжици от супата и добавяме на струйка. Прибавяме сметаната и индийското орехче. Гарнираме всяка порция с връхчетата аспержи.
Рецептата е от книгата „Вегетарианското хранене”
на издателство Колхида
6,774 преглеждания