КОЗИРОГ 22 декември – 19 януари

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

kozirog

Детето Козирог

В този период детето Козирог може да бъде по-отворено да опитва нови неща. Започва двуседмичен период, в които детето ще е склонно да пробва различни нови храни, въпреки че по принцип Козирозите са придирчиви и капризни към храната. Въпреки това Козирогът винаги ще се поинтересува “Какво друго имаме?”

За Козирозите често фразите „Той ще яде това, което ядем ние” и “Аз не правя нищо по-различно и специално за него” не се отнасят. Ако някой родител на Козирог успее да се придържа към тези изявления, той определено заслужава гръмки поздравления. Но реалността за много майки е доста по-различна.

Е, сега идва период за онези Козирози, които са отказвали категорично да опитват нови неща, защото те са упорити и отказват всякакви нови неща, но вероятността точно сега да ги приучите към някой нов вкус е повече от реална. Важно е да не прибързвате и да не пришпорвате опитите излишно. Правете малки стъпки, защото Козирогът иска да знае, че винаги може да се върне в зоната си на комфорт. Същото важи и за малките Козирози – при тях можете да опитате нови консистенции на храните, различни текстури. Ако малкият Козирог има по-големи братя и сестри задачата ще е по-лесна, защото той ще вижда, че те опитват нови неща и ще пожелае да прави същото.

Майката Козирог

Време е да се погрижите за себе си и да се поглезите. Спомнете си своите здравословни навици и ритуали. Поставете си нови цели, свързани с постигане на идеално тегло – диета и двигателен режим, които сте занемарили през последните месеци. Това може да е период на едно ново начало за вас. За майката Козирог следващите две седмици са период от решаващо значение.  Не се терзайте, защо нещата, които сте искали да направите предните месеци не са се случили, а помислете какво да направите, за да се случат в най-скоро време. Негативността не е от полза за никого, затова забравете за нея.

Започнете с малки стъпки – махнете захарта в сутрешното кафе, правете си пресен сок и така от най-малките наглед неща вървете към големите промени в режима си, по пътя на намирането на оптималния баланс за вас. Защото най-малките неща, които правите за себе си може би ще доведат до голямата промяна, към която се стремите.

За бъдещите майки от знака също настъпва време за активиране на здравословни навици. Това включва разходки до новите пазари за чисти продукти, където да си пазарувате директно от дребни производители, чиято стока е доказано прясна и отгледана без изкуствени торове.

Обърнете внимание и на емоционалното си здраве. Козирозите са склонни да се движат по спирала и лесно може да се окажат свещ, запалена от двата края. При първа възможност за тях е добре да си взимат кратки почивки, а разходките сред природата и къмпингуването са най-доброто средство за прочистване на ума и съзнанието. Ако живеете в къща, заниманията в градината определено ще са от голяма полза както за психичното, така и за физическото здраве.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,137 преглеждания

Comments are closed.