Днешните жени са много по-неуверени от своите майки

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
baba-mama-bebe

Съвременните жени харесват в себе си много по-малко неща от майките си на същата възраст и имат повече притеснения.
Британска компания анкетира 1000 жени на възраст от 18 до 30 години и от 50 до 65 години, за да установи разликите в подхода им към позитивно мислене и към щастието, пише БТА.

Резултатите показват, че положителните оценки на младите жени за тях самите са с 50 % по-малко, отколкото на възрастните. Негативните им мисли в същото време са с една трета повече. Младите си мислят нещо хубаво за себе си само три пъти дневно при шест пъти за поколението на майките им. В същото време нещо лошо им минава през ума девет пъти на ден при шест за по-възрастните.

Жените са най-уверени за връзката си, за интелигентността, чувството за хумор, приятелствата и възгледите за живота. Те обаче се притесняват за тялото и външния си вид, за добрата си физическа форма, кариерата и здравето. Съществува силна връзка между увереността във външния вид и чувството за щастие, установи анкетата. 20 процента от жените на 50 до 65 години са казали, че са харесвали тялото си, когато са били млади, и 74 процента от същата група се чувстват щастливи.

За разлика от възрастните, по-малко от 10 % от младите са доволни от външния си вид и само 66 процента мислят, че са щастливи. Младото поколение отдава четири пъти по-голямо значение на фитнеса от възрастното. Освен това само пет процента от младите харесват тялото си. Те обаче са много по-уверeни във връзките си от поколението на майките им на същата възраст. Освен това по-възрастните жени признават, че днес младите имат много повече влияние от тях.

източник: dir.bg

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Актуално Новини

Етикети:

2 032 преглеждания

Comments are closed.