Кейк с праскови и сладък картоф (8 плюс)

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

peach-coffee-cake-1-550Продукти:
1/2 чаша кафява захар
3 ч. л. брашно
2 с. л. овесени ядки
1/2 ч. л. индийско орехче и още толкова канела
2 с. л. масло (ако все още бебето не употребява млечни продукти, маслото е добър източник на мазнини, от които се нуждае бебето)
1/2 чаша натрошени орехи (само за деца над две години!)
4 чаши намачкани сладки картофи
2 чаши свежи намачкани праскови

Начин на приготвяне:
Смесете захарта, брашното, овесените ядки и подправките.Добавяйте масло и бъркайте до получаване на гъста гладка смес. Добавете ядките. В голям стъклен или глинен съд или тава наредете парчетата картоф и праскови и покрийте със сместа. Печете на 180°С за 35 мин. Направете на пюре всичко или, ако детето е по-голямо, оставете на парчета. Идеална храна за практикуване на лъжицата! Маслото обикновено се препоръчва за детските рецепти, особено ако бебето се нуждае от повече калории. Мазнините са важна част от здравословното хранене на децата. Ако бебето не приема достатъчно количество млечни продукти, маслото е идеален заместител. Две супени лъжици за тази голяма рецепта е незначително количество, така че не бива да ви притеснява. Използвайте собствения си усет относно количеството масло, което да употребявате в рецептите за бебето си.

Ако направите рецептата без брашно, овесените ядки, захарта и подправките, може да е подходящо и за 4- 6 месечно бебе. Подходяща е за празнични случаи, защото е необикновена и вкусна и става за цялото семейство!

Вижте още:

Печен сладък картоф (4 – 6 месеца плюс)

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,805 преглеждания

Comments are closed.