Какво представлява хиперпигментацията и как да имаме равномерен и сияен тен

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

EUC-INT_Hyperpigmenation-in-general_00_header

След 10 години излседователска и развойна дейност Байерсдорф направи пробив в борбата с хиперпигментацията. Eucerin представя новата патентована активна съставка Thiamidol® като част от иновативен, холистичен подход за ефективно намаляване на тъмните петна. Thiamidol® действа директно върху основната причина за хиперпигментацията, за да подпомогне намаляването и предотвратяването на повторната поява на петната. Дерматологичните изпитвания сочат, че първите видими резултати са забележими само след две седмици употреба на новата серия Eucerin® AntiPigment. В това интервю д-р Лудгер Колбе – Главен учен по фотобиология, и д-р Денис Рогенкамп – Мениджър „Международна медицинска дейност“ на Байерсдорф АД, дават задълбочена информация за хиперпигментацията, разработването на патентованата наскоро иновативна съставка Thiamidol® и разясняват предимствата от прилагането на серията продукти AntiPigment.

 ECN-INT_83500_Anti_Pigment_Dual_Serum_PS_FoBo_Print-(300-dpi)

Какво представлява хиперпигментацията?

Д-р Денис Рогенкамп: когато говорим за хиперпигментация, всъщност имаме предвид неравномерна пигментация. Всички ние имаме собствен тен на кожата, който може да варира от съвсем бяла кожа до почти черна. С напредване на възрастта при всеки тип кожа пигментацията става повече или по-малко неравномерна, особено по откритите части на тялото, които са най-изложени на слънчева светлина. Това наричаме хиперпигментация. Появата й се дължи на увеличено производство на меланин и води до образуване на нерелфни, по-тъмни области на кожата с различен размер и форма.

Как се развива хиперпигментацията?

Д-р Лудгер Колбе: В кожата ни има специални клетки, наречени меланоцити. Те произвеждат тъмния пигмент меланин като естествена защита на тялото от излагане на слънце. Интересното при меланоцитите е, че техният брой е един и същ във всички типове кожа, но нивото им на активност е различно. В хиперпигментиралите области на нашето тяло откриваме меланоцити с по-висока активност, в сравнение с останалата кожа. Те произвеждат повече меланин и в резултат се образуват петната, които виждаме външно по кожата.

Общ проблем за всички типове кожа ли е хиперпигментацията?

Д-р Денис Рогенкамп: рано или късно, в даден етап от живота си, всеки човек бива засегнат. Колкото по тъмна е Вашата кожа и колкото повече тен образува тя, толкова повече хиперпигментации ще се образуват по нея. Почти всеки човек на възраст над 60 години има хиперпигментации, изразени в една или друга степен. Това означава, че хората във всяка точка на света се нуждаят от ефикасно средство против пигментацията, с добра поносимост от кожата.

Какво отключва хиперпигментацията?

Д-р Лудгер Колбе: Слънцето е най-значимият фактор, който отключва хиперпигментацията. Тъй като меланоцитите са по-активни в изложените на слънце области, хиперпигментации се забелязват най-напред по горната част на ръцете, китките, предмишниците и по-късно по лицето. Тъмните петна стават по-тъмни през лятото и по-светли през зимата, но никога не изчезват напълно.

Хиперпигментацията може да бъде причинена и от хормоналните промени по време на бременност или при прием на хормонални контрацептиви. Този вид пригментации са доста неприятни, тъй като се развиват основно при млади хора. Появилите се в резултат на хормонални промени тъмни петна могат да бъдат много резистентни на лечение и да се задържат дълго време, понякога дори доживот.

Замърсяването на въздуха също се сочи като причинител на хиперпигментациите. Друга причина могат да бъдат различни възпалителни състояния, свързани с акне, екзема, псориазис, както и ухапвания от насекоми. При акнето например пъпките изчезват за няколко седмици, но пигментните петна могат да останат месеци след това или дори години.

 

Как се борим с хиперпигментацията?

Д-р Денис Рогенкамп: Има няколко възможни подхода. Един от тях е използването на химичен пилинг със съдържание на киселинен разтвор, който премахва горните слоеве на кожата. Лазерната терапия също премахва излишния пигмент и е по-прецизна. И двата метода могат да причинят кожни раздразнения или дори пост-възпалителна хиперпигментация, в зависимост от интензитета на лечението. Въобще, нуждаем се деликатен и същевременно ефективен начин да се борим с пигментните петна.

Как можем да предотвратим появата на хиперпигментация?

Д-р Лудгер Колбе: Тъй като слънцето е основният причинител на хиперпигментацията, можем да прекарваме по-малко време всеки ден директно изложени на слънчевите лъчи, да ползваме предпазно облекло и ежедневно да прилагаме слънцезащитна козметика. Така намаляваме риска от появата на пигментни петна, както и възможността вече появилите се петна да станат още по-тъмни.

 

Какво по-специално се крие в новата серия продукти Eucerin® AntiPigment?

Д-р Денис Рогенкамп: По-специалнo е иновативнoтo, новопатентованo вещество Thiamidol®, което е основната активна съставка в серията продукти Anti-Pigment. Тя бе разработена след повече от 10 години изследователска работа в лабораториите на Байерсдорф и е в основата на иновативен, холистичен подход за борба с хиперпигментацията. Thiamidol® атакува основната причина за хиперпигментацията, като намалява производството на меланин.

Какво различава Thiamidol® от използваните досега активни състваки?

Д-р Лудгер Колбе: Всички налични към момента на пазара съставки са тествани върху гъбни ензими, просто защото те са икономически по-достъпни за тези цели. Но хората и гъбите са много различни. Открихме, че субстанциите, които намаляват пигментацията при гъбите, не работят достатъчно ефективно при хората. Инвестирахме много време и усилия да съберем достатъчно човешки ензими, за да  извършим тестове. В широкомащабна скрийнингова програма, по време на която изпробвахме над 50,000 съставки, открихме една, която ефективно регулира производството на меланин в човешката кожа и остава поносима за организма. Тази съставка е Thiamidol®.

 

Колко ефективна е Thiamidol® и какви предимствата за потребителите бяха демонстрирани по време на тестовете?

Д-р Лудгер Колбе: От повече от 50,000 субстанции, тествани в лабораториите на Байерсдорф, Thiamidol® се показа като най-ефикасна, демонстрирайки най-добрите и значими резултати в изкуствени условия, в експериментални модели и при тестване върху хора. След като тествахме ефикасността на Thiamidol® върху възрастови петна, открихме, че потъмняването при много от тях изчезна след няколко седмици. Някои от тях бяха почти неразличими от околната кожа. Също така получихме положителна обратна връзка от много от субектите, участвали в изследването.

Намаляването на всички видове пигментация ли може да бъде подпомогнато от новата съставка?

Д-р Лудгер Колбе: Thiamidol® е ефективен при всички случаи на придобита хиперпигментация, причинена от прекомерно излагане на слънце. Той е подходящ за всички типове кожа, вкл. много тъмна кожа.

Ще се появят ли отново пигментните петна, ако се прекрати употребата на Eucerin® AntiPigment?

Д-р Лудгер Колбе: Да, ако спрете да използвате продукта, петната ще се върнат към тяхното обичайно състояние. Причината е, че производството на меланин, ще се върне към характерните си нива и така е възможно пигментните петна да се появят отново. За постигане на дълготрайни резултати препоръчваме редовна употреба на Eucerin® Anti Pigment.

Бихте ли препоръчали употребата на всичките четири продукта от серията?

Д-р Денис Рогенкамп: Ако искате да намалите максимално петната колкото е възможно по-бързо, трябва да използвате всичките четири продукта. Дневният крем сам по себе си е много ефективен, а серумът с двойно действие показва допълнителни, статистически значими резултати. Всички продукти от серията Eucerin® Anti-Pigment могат да се използват ежедневно. Продуктите, съдържащи Thiamidol®, могат да се нанасят максимум четири пъти дневно.

  

С какво е толкова специален серумът с двойно действие?

Д-р Денис Рогенкамп: За да усили действието на продуктите за дневна грижа от своята серия Anti-Pigment, Eucerin® прилага комбиниран подход. Новият Eucerin®  Anti-Pigment Серум с двойно действие съдържа патентования Thiamidol® в едното си отделение и формула с концентрирана късо и дълговерижна хиалуронова киселина в другото. Изненадващ за всички нас бе фактът, че първите резултати понякога ставаха забележими само след две седмици употреба. При редовна употреба тъмните петна ставаха все по-светли и по-светли. Имаме голям опит в разработването на продукти, съдържащи хиалуронова киселина, така че знаем колко силен е техният ефект. Новата високотехнологична опаковка позволява смесване на съставките на момента и Ви кара да се чувствате добре.

***

За нашите експерти:

Д-р Лудгер Колбе – Главен учен по фотобиология в Байерсдорф АД, специализира в сферата на имунологията и експерименталната дерматология. Основна насока на неговата работа е идентифицирането и разработването на нови козметични решения, особено насочени към кожни пигментации и слънцезащитни продукти.

 Д-р Денис Рогенкамп – Мениджър „Международна медицинска дейност“ в Байерсдорф АД, отговаря за медицинския мениджмънт на сериите продукти Eucerin® Sun Protection, Hyperpigmentation и Hypersensitive skin.

За Eucerin®

Преди повече от 100 години е открит Eucerit – основа за лечебен мехлем, който създава революция в грижата за кожата. Оттогава Eucerin® е пионер в медицинската наука и иновациите. Днес Eucerin® предлага многообразие от високоефективни продукти за грижа за кожата и продължава да предоставя ефикасни и надеждни решения в тази сфера. Дермо-козметичните продукти са разработени въз основа на последните научни достижения и способстват за здравия и сияен вид на кожата. Поради тази причина глобално брандът е един от най-надеждните в грижата за кожата и е препоръчван от дерматолози и фармацевти по целия свят. За повече информация посетете www.eucerin.bg.

За Байерсдорф АД

Козметичната компания Байерсдорф АД е базирана в Хамбург, Германия, и има около 17 000 служители по целия свят. Продажбите за 2016 г. възлизат на 6,8 милиарда евро. Компанията е листирана в DAX от м. декември 2008 г. Марката NIVEA, собственост на компанията, е най-голямата козметична марка в света*. Други успешни марки в портфолиото на компанията са Eucerin, La Prairie, Labello, 8×4, и Hansaplast. Байерсдорф има над 130 години опит в грижата за кожата и е известна със своите иновативни и висококачествени продукти.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,614 преглеждания

Comments are closed.