Как да си направим “барни”? (рецепта)
Нашата приятелка Хриси от YUM YUM Bаmboo ни изпрати точни указания, как да си приготвим вкусно “барни” в домашни условия. Вижте рецептата:
Рецепта за домашни “барнита”
Необходими продукти:
- 2 круши (моите бяха домашни)
- 1 ч.ч брашно от био спелта
- 2 яйца
- 6 с.л. кокосово масло
- 8 фурми
- 1 бакпулвер
- 1 ванилия
Подготовка на продуктите:
- Обелвам крушите, правя на пара за 10 мин. и пасирам
- Разтопявам маслото на водна баня
- Поставям фурмите за 10 мин. в гореща вода, беля ги и пасирам
- Пресявам брашното и добавям към него бакпулвера и ванилията
Начин на приготвяне:
Разбивам яйцата и добавям към тях маслото, пасираната круши и фурмите. Бавно добавям брашното. Използвам силиконова форма за “барнита” и пълня със сместа 2/3 от нея. Загрявам предварително фурната и пека “барнитата” на 180 градуса с вентилатор за около 25-30 мин. Преди да ги извадя от фурната проверявам с клечки за зъби, дали са се изпекли добре.
2,740 преглеждания