Как да повишим детския имунитет в пет лесни стъпки

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

zakaliavane

За разлика от имунната система на възрастните, детската имунна система е твърде незряла. Това е и основната причина децата да боледуват по-често и да са по-лесно податливи на инфекциозни заболявания. Но има няколко основни правила, чието спазване ще спести на всяко дете честите инфекциозни заболявания и ще спомогне за изграждането на устойчива имунна система.

1.       Кърмете бебетата си. Майчината кърма съдържа безценни антитела, които подсигуряват защитата на все още несъвършената имунна система на кърмачето.

2.       Плодовете и зеленчуците, богати на витамин С трябва да са неизменна част от менюто на бебетата и малките деца. Те също стимулират изграждането на силна имунна система. Дребните горски плодове, зелените листни зеленчуци и картофите са безценни за децата както и за техните родители.

3.       Захарта не е задължителен елемент от детското меню, тъй като тя пряко влияе върху устойчивостта на имунната система. Вместо нея може да се използват натурални билкови подсладители, банани, сушени плодове.

4.       Не се вманиачавайте на тема хигиена, това би довело до автоимунни заболявания, включително астма или някои видове дерматити. Прекаленото хигиенизиране и стерилизиране на средата както и на приборите и играчките на детето, може да доведе до обратен ефект – да снижи имунитета, вместо да го подобри.

5.       Стимулирайте детето да избира съзнателно от най-ранна възраст здравословна храна като му показвате чрез личния си избор кое е добре за него и кое не. По-пълните деца и възрастни имат доказано по-нисък имунитет, което налага извода, че телесното тегло е в пряка връзка със състоянието на имунитета.

 

 

www.purvite7.bg

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

28,433 преглеждания

Comments are closed.