Издателство Colibri отбелязва 25-ти рожден ден с изложба

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
25-godini-Colibri-izlojba

Любовта и страстта към книгите и четенето е представена в изложбата „Моста на влюбените в книгите“ от десет талантливи известни български фотографа: Иво Хаджимишев, Темелко Темелков, Ивайло Петров, Нина Славчева, Димитър Балабанов, Даниел Ахчиев, Антони Георгиев, Темз Арабаджиева и Иван-Александър Кютев.

Заедно с тях повече от 50 български и световни знаменитости се обединяват, за да ни представят тази любов. В ролата на модели са утвърдени български актьори, режисьори, спортисти, музиканти, радио и телевизионни водещи и др, които с готовност изразяват любовта си към четенето по един вълнуващ и нетрадиционен начин.

В изложбата ще видите и много световноизвестни писатели: Фредерик Бегбеде, Бернар Вербер, Маргарет Мацантини, Дъглас Кенеди, Давид Фоенкинос, Лоран Гунел и Алисън Шейфър с българските издания на книгите им.

Във фотографиите всеки от българските участници се впуска в нетрадиционен сценарий с любимото си произведение – ще видим Татяна Лолова в цветния свят на Жоржи Амаду, Лили Иванова в елегантната компания на „Ив Сен Лоран“ на Лоранс Бенаим, Йордан Йовчев се потапя в съспенса на „Копринената буба“ на Робърт Галбрейт, Белослава – в сладостта на „Като гореща вода за шоколад“ на Лаура Ескивел, а Бойко Василев – в магическия „Алефът“ на Хорхе Луис Борхес.

Изложбата ще ви срещне и с художника Греди Асса, учителя по история Емил Джасим, музикантите  Андрония Попова, Хилда Казасян, режисьорите Явор Гърдев, Серджо Кастелито, Марий Росен, телевизионните водещи и журналисти Велислава Попова, Драго Симеонов, Мария Силвестър, Диана Алексиева, Георги Ангелов, Георги Тошев, Ива Дойчинова, актьорите Стефан Щерев, Марта Вачкова, Светлана Янчева, Койна Русева, Ирмена Чичикова, Цветана Манева, Снежина Петрова, Стефания Колева, Касиел Ноа Ашер, Филип Аврамов, Ицко Финци, Биляна Петринска, Йосиф Шамли, Елена Телбис, Мая Бежанска и български писатели Катерина Хапсали, Захари Карабашлиев, Александър Шпатов, Анжел Вагенщайн, както и представителите на Colibri  – Жаклин Вагенщайн и Кремена Димитрова и на Националния дворец на културата Мирослав Боршош и Светлозар Желев.

Инициативата е първа по рода си у нас и има за цел да насърчи любовта към четенето и възпитаването на изискан читателски вкус и траен интерес към книгите.

До 30 ноември посетителите ще могат да се насладят на 58 авторски фотографии на популярните личност, снимани с техните любими книги.

Събитието е част от празничната програма на издателство Colibri, с която се отбелязва четвърт вековния юбилей на един от стожерите на добрата литература у нас.

Официалното откриване на изложбата е днес – 18 ноември от 19:00 часа в мястото за литература и книги – литературен клуб „Перото“.

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,546 преглеждания

Comments are closed.