Интересни факти за децата, родени през януари

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

deca_yanuari

Януари е ново начало, вълнуващо време, в което всички правим планове за предстоящата година и свързваме с нещо вълнуващо.

Как обаче първият месец на годината влияе върху характера на онези, които са родени в него и кои са отличителните белези на януарските бебета.

Според най-разпространените мнения на астролозите родените през януари деца на първо място са силно емоционални хора.

  • Родените през януари са от зодиите Козирог и Водолей. Родените в началото на месеца са Козирози. Те независими, дисциплинирани и организирани от малки. Родените през януари Водолеи са изключително жизнерадостни и много емоционални.
  • Любимите им цветя са кокичетата, символ на нежността и надеждата и карамфилите, които са символ на кураж и смелост.
  • Родените през януари деца са надарени с невероятни творчески способности и умението да намират нестандартни подходи към решаването на житейските проблеми – своите и на своите близки. По принцип т.н. „зимни бебета“ са по-креативни и изобретателни, според наблюденията на специалистите по астрология.
  • Зодиакалният камък на родените през януари е гранат. Той символизира постоянството, силата и лоялността. Според една стара легенда, онези, които носят този камък ще имат здраве, щастие и богатство.
  • Много известни и исторически личности са родени през януари. Сред тях са Мартин Лутър Кинг младши, Франклин Рузвелт, Кейт Мидълтън, Опра Уинфри.
  • Много от родените през януари стават лекари или счетоводители, когато пораснат.
  • В здравословно отношение, родените през януари са склонни към развитието на захарен диабет, тип 2, според проучване Колумбийския университет. Учените свързват тази склонност недостатъчното количество слънчева светлина в късните етапи от бременността и първите месеци след раждането.
  • Щастливите числа на родените през януари са 4 и 22. Те символизират бързина, сила, смелост и оптимизъм.
  • Децата, родени през януари обичайно са атлетични, добре сложени и обичат физическата активност. Често постигат отлични резултати в различни спортове и дори поставят рекорди, ако се посветят на сериозни занимания с конкретен спорт.

Интересни факти за децата, родени през февруари

Източник

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

10,170 преглеждания

Comments are closed.