• No categories

Интересни факти за децата, родени през февруари

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

february-k

Февруари е най-краткият месец в годината и последният, който има вероятност да ни зарадва с пухкав бял сняг.

Според психолозите и астролозите, родените през този месец деца са едни от най-креативните и артистични същества в целия зодиак.

Какво още прави тези хора толкова уникални и единствени:

1. Децата, родени във втория месец от годината се отличават с неочаквани избори и решения.

За едни от тях е съвсем в реда на нещата да изберат да се занимават с изкуство, за други да се насочат към съвсем рутинна и дори скучна професия, но общото между едните и другите е, че те рязко могат да сменят посоката на интересите и склонностите си.

2. Родените през февруари са Водолеи или Риби

Родените от 1 до 18 февруари, са под знака на Водолей, те са оригинални и прогресивни в мисленето си, с подчертани хуманитарни наклонности. Родените от 19 февруари до края на месеца са със състрадателен, артистичен и в известен смисъл приключенски характер.

3. Любимите им цветове са лилаво и игличино жълто

Лилавият цвят е символ на лоялност и вярност, а цветът на игликата символизира младостта, безграничната обич и дълбока любов.

4. Очаква ги известност

Родените през февруари често стават обществено известни личности. През февруари са родени Джордж Вашингтон, Ейбрахам Линкълн, Роналд Рейгън, Стив Джобс, Елизабет Тейлър.

5. Камъкът на родените през февруари е аметист

Още древните гърци са смятали, че родените през този месец ще запазят яснотата на ума и изобретателността си, ако носят със себе си парченце аметист. Самият Леонардо Да Винчи е твърдял, че аметистът му е помагал да се отърве от зли и неблагодарни мисли и е спомагал за бързината на ума му. Този камък е символ на  мира, стабилността, смелостта и силата.

6. Родените на 29 февруари празнуват рожден ден през четири години

Повечето хора, родени в последния ден на февруари във високосна година, отбелязват празника си на 28 февруари или на 1 март.

7. Февруарците често страдат от безсъние

По природа родените през февруари са импулсивни, неспокойни и творчески личности. Това често води до затруднения със съня и те приемат тази жертва в името на собствената си слава.

8. Родените през февруари имат повече от един повод за празник

Освен собствения си рожден ден, родените през февруари имат много поводи за празненства – Трифон Зарезан, Денят на влюбените – Свети Валентин, Международния ден на майчиния език, Денят на добротата и много други.

Интересни факти за децата, родени през януари

Източник

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

8,572 преглеждания

Comments are closed.