ИКЕА предизвиква детското въображение за поредна година

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

За четвърта поредна година „Вълшебният конкурс за деца и техните фантастични приятели” на ИКЕА ще превърне рисуваните герои на деца от цял свят в истински играчки с добра кауза.

На 1 ноември стартира четвъртото издание на конкурса на ИКЕА, в който всички деца до 12 години в България могат да нарисуват своя въображаем приятел, който да „оживее“ като истинска плюшена играчка. 20 рисунки ще представят страната ни на международния финал, в който ще се включат момичета и момчета от цял свят. От тях ще бъдат избрани 5 творби, за да се превърнат в играчки, които през следващата година ще се продават в полза на добра кауза във всички магазини на ИКЕА.

Малките художници могат да се включат до 20 ноември, като с помощта на родител качат своя рисунка на сайта ikeaplay.bg или я предадат в магазин ИКЕА София или Центровете за поръчки във Варна и Бургас. И тази година  посетителите на сайта на конкурса ще могат да гласуват за своите фаворити, като трите рисунки, събрали най-много гласове, автоматично ще влязат във финалната двайсетица. Останалите 17 ще бъдат селектирани от жури с участието на Maрия Хесус Конде, представител на УНИЦЕФ за България; Ива Дойчинова, радио и ТВ водещ; Боряна Зафирова, творчески директор на Детски научен център „Музейко“ и Мая Велянова, ръководител Комуникации и интериорен дизайн в ИКЕА. Победителите в местния етап на конкурса ще бъдат обявени на 8 декември.

През ноември в магазините на ИКЕА влиза в продажба и лимитираната колекция SAGOSKATT, която е резултат от рисунките на победителите в глобалния етап на миналогодишното издание на конкурса. Част от тях е и плюшеният дакел Мури, нарисуван от десетгодишната Мира от София. Тя е първият български финалист в световния конкурс, а Мури се превърна в една от плюшените играчки от колекцията с добра кауза SAGOSKATT, която ще се продава в магазините на ИКЕА по цял свят. Всички приходи от продажбата на играчките от серията отиват в полза на местни проекти за деца, като ИКЕА България ще продължи да подкрепя проектите на УНИЦЕФ в страната.

Drawing-Competition

***

За ИКЕА

Нашата визия е да създаваме по-добро ежедневие за много хора и предлагаме стилно, функционално и достъпно обзавеждане на високо качество, създадено с грижа за хората и средата.

ИКЕА е най-голямата верига магазини за обзавеждане на дома. Компанията е основана в южната част на Швеция през 1943 г. от Ингвар Кампрад. Днес ИКЕА има 403 магазина в 49 страни.

ИКЕА стъпи на българския пазар през 2011 г. с откриване на магазин в София. ИКЕА навлиза на българския пазар чрез франчайз договор на House Market S.A, която управлява общо 7 магазина на ИКЕА в Гърция, Кипър и България.

***

За УНИЦЕФ

УНИЦЕФ работи на местата с най-тежки условия, за да достигне до най-уязвимите деца. За да спаси живота им. За да защити правата им. За да им помогне да реализират потенциала си. Работим за всяко дете, навсякъде, всеки ден – в над 190 държави и територии – за да създадем по-добър свят за всеки. И никога не се отказваме. 

www.ikeaplay.bg
Facebook

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

4,473 преглеждания

Comments are closed.