Гладки пюрета за бебета над 6 месеца

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
purees_4x3

Да приготвим бебешките пюрета  в домашни условия е приятна задача, която можем лесно да осъществим, при това ще сме сигурни с какво храним децата си без притеснения за тяхното здраве и правилно физическо развитие.

Следващите три рецепти са идеални за деца от 6 до 8 месеца.

15_088_Baby-Center_Turkey_Puree_18342_wide

Пуешко със зеленчуци или плодове (за деца над 6 месеца)

Храните, съдържащи протеини са от съществена важност за физическото развитие на децата. Чудесен източник на протеини са крехкото пилешко или пуешко месо,  което можете да започнете да въвеждате в менюто на бебето след шестия месец. В комбинация със сочни и сладки зеленчуци и плодове месото се възприема с апетит от повечето деца. Пюрета от цвекло, картофи, тиква, ябълки и кайсия са идеални да бебетата.

Нужни са ви 250 гр. крехко пилешко или пуешко месо (най-добре от домашно отглеждани птици)

Нарежете месото на ситни късчета и го задушете до готовност в малка тенджерка с 3-4 с.л. вода. Охладете го и го смелете в блендера до получаване на хомогенна текстура. Ако е нужно добавете малко вода или кърма, за да се смели месото съвсем фино.

Добавете предварително приготвено пюре от тиква, сладък картоф, цвекло, ябълка или друг плод или зеленчук, с който бебето ви вече е захранено. Разбъркайте и дайде с лъжичка.

Можете да съхранявате пюрето в добре затворен съд в хладилника до три дни, а във фризера до три месеца.

15_088_Baby-Center_Sweet-Pot_17370_wide

Пюре от сладки картофи (за деца над 6 месеца)

Сладките картофи са една от най-популярните храни за захранване на бебетата. Те са богати на фибри, бета-каротин, витамини А и С. Изключително лесна за усвояване от детския организъм храна.

Вземете около 250 гр. сладки картофи. Сварете обелените и нарязани на кубчета картофи като ги поставите в тенджера със студена вода, така че да ги покрива. Оставете ги да заврят на висока температура, след което намалете на средна до ниска, така че да къкрят, докато се сварят напълно, за около 20 минути.

Отцедете ги и запазете водата, в която са се варили. След като се охладят малко, пасирайте до идеално гладка текстура за малките бебета и оставете с парценца за по-големите. Ако е нужно добавете от бульона, кърма или обикновена вода, за да получите желаната консистенция за вашето бебе.

Можете да съхранявате пюрето в добре затворен съд в хладилника до три дни, а във фризера до три месеца.

mangobananapuree_wide

Пюре от манго и банан (за деца над 6 месеца)

Това пюре е любимо на много деца, заради изключително гладката си текстура и чудесен аромат.

Изберете добре узрели банан и манго, измийте, обелете и ги нарежете. Пасирайте с няколко импулса на пасатора до иделна гладкост. И двата плода са достатъчно сладки, така че не е необходимо да подстлаждате допълнително, дори можете да го изпълзвате като добавка към други пюрета, с цел да ги подсладите. Ако пюрето е твърде гъсто добавете вода или кърма.

Ако вашето бебе е вече на възраст, на която дъвче, можете да оставите пюрето с по-едри парченца, така че да се упражнява.

Можете да съхранявате пюрето в добре затворен съд в хладилника до три дни, а във фризера до три месеца.

 

източник: www.babycenter.com 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

13,583 преглеждания

Comments are closed.