Скъпи мои деца, искам да ви кажа…

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

shutterstock_44148046

Скъпи мои дечица, искам да ви кажа, че вечер, когато заспите, аз често влизам в тъмната ви стая и ви гледам как спите, как дишате. Чудя се в тишината, дали можете да си представите, колко много ви обичам. Мисля си за нещата, които съм ви казала и за това, дали бих могла да ви ги кажа по друг – по-добър начин и дали виждате и осъзнавате моите грешки, приемате ли ги или просто ги забравяте. Надявам се, и се моля, там в тишината на детската ви стая, да разберете, колко много ви обичам.

Знам, че сте ме виждали и в добро, и в лошо настроение, красиво облечена, но и небрежно сресана, но въпреки това всяка сутрин се сгушвате до мен на спалнята и притискате сънени главици към гърдите ми. Вдъхвам аромата на косите ви и ви шепна колко много ви обичам.

Понякога ви се карам или ви „чета конско“, както онзи ден, когато ви говорих за това, че не трябва да ме прекъсвате, когато ви говоря. Съжалявам, че бях по-мрачна и сърдита, отколкото трябваше. Надявам се сте ми простили, когато след това ви сложих да спите и ви се извиних за това, че понякога се държа странно.

Виждали сте ме в много образи, в много разцветки, но знам, че добре ме познавате и знаете, че не се крия зад измислена фасада от вас, че съм винаги искрена и добронамерена, макар понякога да не личи. Аз съм вашата майка и може понякога да съм объркана и непоследователна, но знам, че когато ви се извиня, вие ще ме разберете, защото знаете, че много ви обичам.

Искам да знаете и това, че понякога наистина не знам какво да правя! Опитвам се да правя най-доброто за вас и съм дълбоко убедена, че е така, но в следващия миг осъзнавам колко много грешки правя. Често казвам неща, който не бива. Затова, моля ви, казвайте ми, когато думите ми ви нараняват. Нали взаимно се учим и развиваме. Ще съм ви благодарна за това!

Често ми е трудно да намирам думите, за да изкажа чувствата си към вас. Искам, много искам, но просто не мога…

Гордея се с вас!

Казвам ви всичко това и напълно осъзнавам, че все още ви е трудно да разберете напълно какво означават думите ми, и въпреки това искам да знаете, че аз се гордея с вас, независимо от успехите или провалите ви. Гордея се с това, което сте и винаги ще бъда вашата най-вярна приятелка.

Надявам се моите собствени недостатъци и несъвършенства да ви направи толерантни към недостатъците на другите, както и да ви даде свободата вие самите да приемете своите за нещо нормално, а така също винаги да имате сили да ми споделите притесненията си и грешките, защото ще знаете, че аз въпреки тях ще продължавам да ви обичам.

Майчината ми любов ще е винаги с вас, независимо дали я искате или не. Нищо няма да я спре или намали! Помнете това!

Аз съм вашата майка и ние сме едно цяло, което никой никога не би могъл да разруши.

Обичам ви!

Мама

wonderoak.com

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,758 преглеждания

Comments are closed.