Развитие на речта от 0 до 36 месеца

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

rp_momiche-govori-po-telefon.jpg
Детето придобива умението да говори постепенно, но основите му се поставят в първия ден след раждането. С времето то се научава да разбира и използва думи, за да опише какво вижда, чува, чувства и мисли. Дори преди да изрече първата си дума, децата вече са чули много пъти как всички около тях говорят, така че те имат постоянно пред себе си действащи примери.

Развитие на речта през първата година?

От момента, в който детето  се  появява на бял свят, то се учи как да общува. Първата форма на комуникация е плачът. Бебето плаче когато е гладно, уморено или се чувства некомфортно.

Около третия месец детето започва да си бърбори нещо и издава различни звуци в отговор на това, което му говорят околните. То вероятно вече осъзнава много неща, едно от които е името си и дори  започва да реагира, когато някой го повика.

През шестия месец ще забележите, че детето реагира добронамерено на определени звуци, които му харесват. В този период ще започне да произнася първите си срички. Това най-често са „ба“ или „ма“, защото са по-лесни за произнасяне. Може да ги повтаря по много пъти, защото просто харесва как звучат и иска да ги чува често.

Как детето ще се научи да говори?

Можете да прочетете на следващата страница.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Страници: 1 2

17,758 преглеждания

Comments are closed.