Бащата днес – преживелиците на 18 мъже в родилната зала

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

14714980_1128739480536503_6371861080163428919_o

БАЩАТА ДНЕС е шестминутно видео, в което 18 мъже споделят какво са преживели, докато са присъствали на раждането на децата си.

БАЩИТЕ са различни – архитекти, музиканти, зъболекари, програмисти, биолози, финансови директори и други професии. БАЩИТЕ, които присъстват на раждането на децата си, могат да имат всякакъв житейски опит, нагласи и мироглед.

БАЩАТА ДНЕС е част от кампания, която цели да нормализира присъствието на бащата в родилните домове в България. Раждането е споделено семейно събитие, което помага и на двамата родители да встъпят уверено в живота с дете.

Видеото на акушерски кабинет “Зебра”, Боряна Пандова и GOOD MONDAY STUDIO може да видите на

2 ноември от 18:30 часа във ФотоСинтезис.

След премиерата на видеото бащите, които участват в инициативата на “Зебра”, ще бъдат на разположение за неформален разговор с други мъже и семейства, очакващи дете.

“Раждането е един доста забавен, макар и вече поизбледнял спомен за мен. Спомням си, че жена ми искаше да слушаме музика, докато раждаше. Не че слушахме много – имахме по-интересни неща за вършене, но когато влизаха докторките да проверят как я караме, винаги казваха “Тия пък…..!?!?!”.

Жена ми раждаше във вана, а до ваната имаше един огрооооомен контакт (реално може само да ми се е сторил огромен). Аз през цялото време се стараех да улавям пръските, които излизаха от ваната, когато жена ми се въртеше из водата.

Нещата се случиха доста бързо и дъщеря ни тръгна да излиза, докато бяхме сами с майка й. Изстрелях се мигновено да извикам докторките и, естествено, казах на жена ми да внимава с контакта  .

Всичко мина добре за майката и бебето, и след това направих равносметка и си отговорих на доста въпроси – да, има многo смисъл да присъствам, не само защото жена ми го желае, а защото имаше нужда от мен, от моята подкрепа, от моите ръце и крака, от моята енергия.”

Можете да заявите присъствието си на midwives@zebramidwives.com

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

4,396 преглеждания

Comments are closed.