Родители на болни деца готвят протест срещу Фонда за лечение на деца в чужбина

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

655-402-bolnica-lekari-zdrave

Вълна от оставки в обществения съвет към Фонда за лечение на деца и подготовка на протест срещу ръководството му. Причината е недоволство от начина, по който работи фонда след показните арести на старото ръководство в края на април.

Родители на болни деца се готвят за протест, защото смятат, че администрацията на Фонда е некомпетентна и цари хаос с документите на децата им, след като са одобрени за лечение.

От работата на Фонда са недоволни и четирима от членовете на обществения съвет, които подадоха своите оставки.

Малката Габриела е с вродена глаукома. Операция в Германия може да й даде шанс да започне да вижда. Макар семейството да има одобрение да се лекува в чужбина, чакали на пейка пред клиниката. Няколко часа по-късно Габриела е приета и оперирана. Заради подобни неуредици обаче родители на болни деца са готови да протестират.

Недоволство от работата на новото ръководство на Фонда за лечение на деца е имало и преди. За първи път обаче от обществения съвет, който решава да се лекува ли дете в чужбина или не, има оставки. Един от напусналите е лекар – национален консултант по детски болести. В официалното си писмо доцент Анелия Буева пише, че взетите решения за лечението на деца се подменят, че информацията за случаите на децата е непълна. В много случаи и диагнозата била сгрешена.

Директорът на Фонда допълва, че се оттеглят хора, чийто мандатът изтича. А подадените жалби срещу работата му от началото на годината са само 20. Затова Владимир Пилософ не е притеснен от случващото се.

Точно спънките към лечението в чужбина обаче, кара семействата с болни деца да не вярват в системата.

Недоволните уточняват дата, на която да излязат на протест, за да изразят несъгласието си с работата на Фонда.

източник: www.nova.bg

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,229 преглеждания

Comments are closed.