12 трика как да пазаруваме в “черен петък”

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

rp_woman-shoppnig-bags.jpg

Черните Петъци са истински магнит и винаги успяват да ме приласкаят с някоя не-до-там добре планирана покупка. И тъй като не веднъж съм си патила от това, ще ви споделя моите малки трикове за приятен, ефективен и успешен шопинг маратон по Черни Петък.

1. Одитирайте гардероба. Направете преглед на нещата, които имате, изхвърлете ненужното и нахвърляйте списък с нещата, от които се нуждаете както за вас, така и за децата и съпруга ви. Ако правенето на списъци ви се отдава, приоритизирайте нещата, от които се нуждаете като поставите най-важните най-отгоре на списъка. Това ще ви помогне по-лесно да се ориентирате и придвижите из магазините, когато му дойде времето.

2. Разгледайте любимите си марки за артикулите, които ви трябват ден-два преди Черния Петък и ако са ви особено важни си изгответе резервен план с други подходящи неща, в случай, че шопинг хуните са ги изграбили преди вас. Желателно е да пробвате предварително нещата, които сте харесали, за да знаете, че ви седят добре, а не да губите време в излишни проби и излишни разочарования в деня на Черния Петък.

3. Проверете точните размери на децата и мъжа си.

 4. Намерете кой да гледа децата за поне половин ден.

5. Преди да се впуснете във физическото пазаруване проверете онлайн магазина на брандовете, които ви интересуват. Понякога ритейлърите качват преференциалните черно-петъчни условия ден по-рано в онлайн магазините си. Ако сте сигурни в номерата и моделите, можете да напазарувате някои неща и предварително онлайн. Така ще си спестите време, нерви и път.

6. Споделете шопинг маратона с приятелка. Така хем ще ви е по-забавно, хем ще може да получите адекватна обратна връзка за нещата, които пазарувате, а и свежа идея за неща, които сте пропуснали.

7. Облечете се подходящо. Предполага се, че ще ви се наложи да се съблечете и облечете 8254395394 пъти. Изберете удобни и лесни за събличане и обличане дрехи.

8. Изгответе бюджета си. Сметнете грубо колко пари ви трябват спрямо плана ви за необходими неща и изтеглете парите кеш. Хубаво е да си забравите услужливо картата у дома, за да спестите излишни импулсивни покупки. Ако ужасно много ви хареса нещо извън списъка се запитайте, “Is it to die for?!”, както казва моята любима приятелка Бонди (главен редaктор на сп. JOY). Не е истина колко много пари ми е спестил този въпрос в точния момент.

9. Планирайте маршрута си. Колкото и смешно да звучи, разполагате с ограничено време, така че се налага да оптимизирате времето си за предвижване. Спрямо списъка и приоритетите си, направете план през кои места трябва да минете първо и как да стигнете до тях.

10. Пазарувайте по-рано сутринта или по-късно вечерта. Ритуално хората се втурват на шопинг рано сутрин, но истината е, че ритейлърите искат поток от хора и продажби през целия ден, затова някои от тях пускат специални предложения и модели в края на деня. Ако не може да се организирате отрано, втурнете се в приключението по-късно следобед.

11. Помнете, че не всяка оферта е истинска оферта. Винаги поглеждайте етика за първичната цена и все пак използвайте здравия разум дали този артикул може наистина да струва толкова.

12. Запазете всички касови бележки и проверете надлежно за условията на връщане на стоката, в случай, че не сте уцелили номера или размислите в движение. Това важи с особена сила ако пазарувате за мъжа и децата.

Автор: Мария Истатков
www.wittymermaid.com 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,117 преглеждания

Comments are closed.