Фузили с патладжани, сирене и маслини
Рецептата за фузили с патладжани, сирене и маслини е поредната „улика“ за славата на италианската кухня – вкусна, семпла и неизчерпаемо разнообразна.
Необходими продукти за 4 порции
1. 500 г фузили
2. 4 с. л. зехтин
3. 1 патладжан, нарязан на кубчета
4. 2 домата без семките, обелени и нарязани на кубчета
5. 4 с. л. маслини, нарязани
6. 1 с. л. магданоз, ситно нарязан
7. 2 с. л. босилек, нарязан
8. 100 г биволско сирене, натрошено, по желание
9. 1 скилидка чесън, пресована, по желание
Начин на приготвяне
1. Патладжанът се поръсва с морска сол, оставя се да се отцеди от горчивия сок 10 мин. и се измива под течаща вода. Подсушава се.
2. В добре загрят тиган се сипва зехтинът и патладжанът се запържва до златисто. Добавят се доматите, разбъркват се, слагат се маслините, магданозът и босилекът. Дръпва се от огъня и се слагат чесънът и сиренето.
3. Пастата се сварява според инструкцията на опаковката. Отцежда се и се разбърква със соса. Поднася се, поръсена с качествен зехтин.
Още вкусни рецепти:
Класическата рецепта за песто дженовезе
2,227 преглеждания