Фритата с картофи и розмарин
Аламинутите с яйца са ни любими, защото са лесни и бързи за приготвяне, не е нужна предварителна подготовка или купуване на някакви специални продукти. Тази рецепта напълно потвърждава твърдението.
Необходими продукти за 2 порции:
– 2 малки картофа, нарязани на кубченца, с размери около 0.5 см
– ¼ ч.ч. лук (може и червен), накълцан на дребно
– ¼ ч.ч. зелена, червена и жълта чушка, нарязани на парченца (може да използвате само един вид)
– 4 яйца
– ½ ч.л. пресен розмарин или ¼ ч.л. сух
– ¼ ч.ч. настърган кашкавал
– сол и черен пипер на вкус
– зехтин
Начин на приготвяне:
1. Изсипете картофите и лука в малко количество вряща вода и оставете да се готвят за около 7 минути под капак. Добавете чушките. Покрийте и оставете на котлона за още 5 минути или колкото е нужно на зеленчуците да омекнат. Прецедете с помощта на гевгир.
2. В подходящ тиган сложете малко зехтин. Като се загрее изсипете зеленчуците.
3. В купа разбийте яйцата, розмарина и солта. Полейте зеленчуците с получената смес. Гответе на средна температура и не разбърквайте. Когато се поизпече от долната страна, с помощта на шпатула леко повдигнете, така че все още суровата смес да изтече отдолу. Продължете готвенето и повторете процедурата, докато стане готово.
4. Отстранете от огъня. Поръсете с настъргания кашкавал и оставете покрит тигана за няколко минути, за да се разтопи. Овкусете с черен пипер и сервирайте.
Препоръчваме също:
5,455 преглеждания