• No categories

Френска лучена супа (веган рецепта)

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
frenchonionsoup

 

Необходими продукти:

4 глави лук

2 супени лъжици зехтин

1 1/4 чаши зеленчуков бульон

2 супени лъжици соев сос

1 супена лъжица балсамов оцет

1/2 супена лъжица меласа

1/2 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер

1 чаена лъжичка сушена мащерка

***
За веган пастата

1/4 чаша кашу, накиснати в продължение на най-малко 4 часа

1 чаша вода

2 1/2 супени лъжици брашно от тапиока (ако нямате можете да го замените с друго)

1 чаена лъжичка лимонов сок

1/4 чаена лъжичка морска сол

1 малка скилидка чесън

Смесете и пасирайте горните продукти за веган пастата в блендера на висока скорост до фино смилане. Прехвърлете сместа в малка тендежерка и загрейте на умерена температура при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти до консистенцията на топено сирене.

След това препечете филийки франзела и ги намажете със веган сиренето. Запечете съвсем леко в парти грила и сервирайте по една филийка във всяка порция.

Приготвяне:

Обелете и нарежете лука и в слабо загрятата мазнина в дълбока тенджера го задушете внимателно, като го разбърквате от време на време, докато стане прозрачен. Добавете останалите съставки, разбъркайте,  долейте топла вода, овкусете ако е нужно с още малко сол и оставете да заври отново.

Сервирайте веднага с препечена франзела и веган сиренето.

 

 

Източник: onegreenplanet.org

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

4,566 преглеждания

Comments are closed.