Френска лучена супа (веган рецепта)
Необходими продукти:
4 глави лук
2 супени лъжици зехтин
1 1/4 чаши зеленчуков бульон
2 супени лъжици соев сос
1 супена лъжица балсамов оцет
1/2 супена лъжица меласа
1/2 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
1 чаена лъжичка сушена мащерка
***
За веган пастата
1/4 чаша кашу, накиснати в продължение на най-малко 4 часа
1 чаша вода
2 1/2 супени лъжици брашно от тапиока (ако нямате можете да го замените с друго)
1 чаена лъжичка лимонов сок
1/4 чаена лъжичка морска сол
1 малка скилидка чесън
Смесете и пасирайте горните продукти за веган пастата в блендера на висока скорост до фино смилане. Прехвърлете сместа в малка тендежерка и загрейте на умерена температура при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти до консистенцията на топено сирене.
След това препечете филийки франзела и ги намажете със веган сиренето. Запечете съвсем леко в парти грила и сервирайте по една филийка във всяка порция.
Приготвяне:
Обелете и нарежете лука и в слабо загрятата мазнина в дълбока тенджера го задушете внимателно, като го разбърквате от време на време, докато стане прозрачен. Добавете останалите съставки, разбъркайте, долейте топла вода, овкусете ако е нужно с още малко сол и оставете да заври отново.
Сервирайте веднага с препечена франзела и веган сиренето.
Източник: onegreenplanet.org
4,657 преглеждания