“Фантасмагория” – спектакъл за възрастни, създаден от деца

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

fantasmagoriq.600

Във Варна, в пространствата на две училища – СОУ “Климент Охридски” и Хуманитарната гимназия „Константин Преславски“, на 20 юли 2019 г. (събота) можете да посетите  спектакъла “Фантасмагория”, новият проект на Christian Bakalov, които е създаден за възрастните от децата.

Спектакълът е артистично перформативна разходка, съставена от две имерсивни (потапящи) визуални инсталации, изградени в пространствата на двете варненските училища с участието на деца, на възраст между 9 и 14 години, за публика от 8 до 88 години.

Християн Бакалов е завършил Държавното хореографско училище в София през 1991 във випуска на Илиян Дрангажов и същата година е ангажиран в трупата на „Младия балет на Франция” в Париж. Кариерата му на танцьор продължава в Националния хореографски център „Claude Brumachon” в Нант, с тази трупа в продължение на 7 години реализира световни турнета в Европа, Латинска Америка, Африка и САЩ.

През последните 10 години, Християн Бакалов взема участие като изпълнител в пиесите на световно известни режисьори като Роберт Уилсон, Жером Бел, Ян Фабър и Иво Димчев. Носител е на наградата на “Rayonnement de L’Opera de Paris”. и е създател на трилогията „Eternia“, която включва спектаклите “Bright”, “Pure” и “Eternal”. Завършил е педагогика в Националния Център за танц в Париж.

Репетициите с децата започват от 15 и ще продължат до 19 юли.

Спектакълът е на 20 юли от 14.00 до 17.30 ч. в пространствата на училищата СОУ „Климент Охридски“ и Хуманитарната гимназия „Константин Преславски“.

Входът както за репетициите, така и за спектакъла е свободен.

Можете да се запишете ТУК.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,072 преглеждания

Comments are closed.