10 неща, които бъдещите ми деца могат да очакват от мен

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

dreamed of a family

Когато се опитам да си представя бъдещето има едно нещо, което винаги присъства в него: голямо и щастливо семейство (Ако искате можете да ми се посмеете!). Никога не съм имала съмнения, които да поставят под въпрос възможността ми да отгледам собствени деца някой ден. Майка ми доста се е постарала с моето отглеждане и ми е помогнала с много „материал за размисъл“, що се отнася до майчинството и семейството.

Аз съм на 19 години и нямам намерение скоро да имам деца (Дишай спокойно, мамо!). Въпреки всичко, през годините изградих представата си за това каква майка бих искала да стана някой ден, когато порасна. Ето нещата, които искам бъдещите ми деца да знаят:

1. Винаги ще приемам вашите избори

Не ме интересува кого си харесвате, колко добри или лоши сте по математика или пък колко глезории ще ме карате да ви купувам. Ако искате носете Прада всеки ден – носете каквото искате и каквото ви кара да се чувствате уверени. Правете си пирсинги и татуси по тялото.
Има много по-лоши неща от това на този свят.

2. Няма да си пъхам носа там, където не ми е работа

Ще се постарая възможно най-малко да ви досаждам, но все пак ще ви питам дали сте си написали домашното, защото ще искам да показвате най-доброто от себе си. Знам колко досадно може да стане това, така че, извинявам ви се предварително.

3. Докато сте честни с мен, всичко ще е наред

Ако ми казвате истината, вероятността да постигате желанията и целите си е огромна. Все пак всички знаем колко е важно да останем при приятел/ка някоя нощ. Ще оценявам факта, че се чувствате достатъчно добре, за да ми споделяте съкровените си желания и да бъдете откровени с мен.

4. Прекалено много ще се тревожа и ще се грижа за вас

Разбира се, ще се интересувам от вашите проблеми, от онова, за което ме питате и за което ми казвате: „Това не го разбирам“ . Обещавам – винаги ще се старая да ви помагам. И със сигурност ще съм много разстроена, когато настъпи моментът, в които ще сте прекалено големи и готини, за да се мотаете насам-натам с мен. Ще преживявам болката ви от първата раздяла, така сякаш това се е случило с мен, защото когато вас ви боли ще ме боли и мен.

5. Ще се постарая да съм добра домакиня и ще се науча да готвя добре

Ключовата дума е опит. В момента готварските ми умения са на нулево ниво, но ще направя всичко по силите си, за да се науча. Но ако не успея, да знаете, че този пропуск ще бъде компенсиран с любов и много подаръци.

6. Никога няма да се наложи да поставяте под въпрос любовта ми към баща ви

В един свят, в който разводите са се превърнали в епидемия, обещавам да не ви се налага да гледате как родителите ви се разделят и да си мислите, че това е по ваша вина. Бъдете спокойни и знайте, че когато кажа „За добро или лошо“ наистина имам предвид точно това.

7. Ще ви оставя да се учите сами

Научете, че човека, който ви звъни посред нощ не е любовта на живота ви. Научете, че лоши неща се случват и ще се случват на добрите хора и че понякога животът не е честен. Научете, че приятелите, които наистина ви разбират са тези, които си заслужава да държим близко до себе си. Но това са неща, които вие сами за себе си трябва да откриете и на тях не би могъл да ви научи никой друг.

8. Винаги ще имам готови съвети, ако вие ми ги поискате, но ще ви давам нужното пространство да дишате.

Но не забравяйте, че най-вероятно знам малко повече от това, което вие си мислите, че знам или от това, което си признавам, че знам.

9. Ще бъда изключително горда с вас

За двата ви гола по време на мача, за провала ви на концерта по цигулка, затова, че сте седнали по време на обяд до новото момче, затова, че отстоявате своето, пък и чуждото. Аз ще съм най-силната ви подкрепа и това е нещо, което не подлежи на никакво съмнение.

10. Ще ви отгледам в семейство, което оценява филмите на Дисни и мюзикълите, пътешествията, игрите на лед, топлия чай и още по-топлите прегръдки.

Ще искам да споделя с вас всички малки парченца от мен. Нямам думи да изразя колко нетърпелива съм да ви срещна един ден. Естествено, страхувам се, че няма да изживея нещата по вашите или моите очаквания, но поне мога да обещая тези 10 неща за сега и мисля, че те са достатъчно добри за начало.

 

Автор: Джесика Бърнс

Източник: www.huffingtonpost.com

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Полезно

Етикети:

2,643 преглеждания

Comments are closed.