Макияжът – враг или приятел?

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

shutterstock_205957348

Ако красотата може да спаси света, то макияжът може да погуби всяка жена, която следва сляпо модните тенденции в него. Често в стремежа си да надскочим, незнайно защо, онова, с което природата ни е надарила, се втурваме в експерименти, които не само не са ни нужни, но могат да ни изиграят лоша шега. Като например да ни притурят някоя годинка над възрастта, на която сме реално, вместо да ни върнат назад във времето.

Със следващите няколко съвета се надяваме да сме полезни на всички, особено на онези, които са склонни да прекаляват с козметичните средства и процедури, а и наближава сезонът на абитуриентските балове и със сигурност предстои да видим много примери за това какво не бива да правим, за да не заприличаме на някоя наша по-възрастна роднина.

1. Фондьотенът
Като първа стъпка в грима, полагането му не бива да се превръща в шпакловка за лицето. Цветът му трябва да е максимално близък до естествения цвят на вашата кожа. Ако е много по-светъл или обратно – по-тъмен, лицето ви ще изглежда като с изкуствена маска. Често допускана грешка, особено от младите момичета, е да поставят фондьотен само на лицето си, а да забравят да продължат надолу към шията и деколтето. Тогава нещата придобиват наистина гротестен вид, а за минимум 5-те години отгоре – да не говорим!
Избирайте фондьотени с олекотена формула, които няма да запушат порите на кожата, обагатени с вещества, които я подхранват и тонизират.

2. Червилото
Младите момичета обикновено нямат нужда от червило, техните устни са сочни, обемни и розови, достатъчно е да нанесат върху тях само безцветен гланц. С напредване на възрастта обаче, това се променя, устните губят обема и свежестта си. На помощ идва червилото, което ще върне блясъка и ще придаде обем на устните ви. Основна грешка е да се използват прекалено тъмни цветове и нюанси, с матово покритие и плътна структура, тъй като те оптически намаляват обемите и така устните изглеждат по-тънки. Светло розовите и кораловите цветове, включително и тези с перлени нюанси – точно обратно – ще придадат на устните момичешка свежест. Един последен щрих може да добави обем и плътност и това е гланцът за устни – нанесете го върху светлия тон червило. Толкова е пролетно-лятно, нали?

3. Моливът за очи
Той може да ви изиграе един от най-лошите номера. Особено ако решите да очертаете долния клепач с него. По този начин има вероятност не само да състарите визията си, но и да придадете на погледа си уморен вид.
Ако държите да подчертаете и „отворите“ очите, по-добре използвайте очна линия върху горния клепач. Колкото е по-тънка и изящна, толкова по-млада и свежа!

4. Ружът
Напоследък ружът сякаш е по-скоро отживелица, но за онези, които не могат без него е от значение да не прекаляват както с количеството, така и с наситените, тъмни и ярки цветове. Разбира се невинната руменина на момичешкото лице е мечта на всяка жена и безспорно правилно нанесен, ружът може да свали някоя година от ЕГН-то, но затова той трябва да е внимателно подбран. Добре е, да е в пряка кореспонденция с цвета на червилото и в никакъв случай прекалено силен. Най-добре да наподобява естествената руменина на лицето ви, която се появява когато загреете кожата си. Можете да създадете усещане за лифтинг-ефект, макар и само оптическо, ако го нанесете по-високо и отстрани на скулите си.

5. Веждите
Избягвайте да ги подчертавате допълнително с молив за вежди или да ги боядисвате. Вярно че с времето стават по-светли и по-редки, но колкото са по-естествени, толкова вероятността да изглеждате по-възрастна, отколкото сте реално, е по-малка.
Цветът на веждите е добре да е в тон с цвета на косата.

www.purvite7.bg

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,357 преглеждания

Comments are closed.