• Няма категории

Есен на прозореца

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
esen-lista-prozorec

Казват, че есента е втората пролет, защото всяко листо е цвете. Разнообразието от цветове и тонове го доказва. Обичаме есента именно заради топлината на есенната палитра и въпреки падащите температури.

Забелязахте ли как само за няколко дни дърветата грейнаха в слънчева пременя сякаш, за да компенсират все по-честата липса на слънце.

Ето една идея как да поканим блясъка на този сезон у дома и да го съхраним възможно най-дълго, за да сгрява погледа и мислите ни и в студените зимни дни. Със сигурност поне веднъж сте пробвали са съхраните букета от красиви листа във ваза в някой ъгъл на дневната, но листата скоро след като ги внесете на топло изсъхнат, сбръчкват се и се разпрашават на малки парченца, които така трудно се събират дори с прахосмукачката.

Но има един интересен и лесен начин да съхраним тази красота месеци наред.

За целта ще са ни нужни красиви есенни листа, с които парковете са пълни. Така че, докато сте с малчовците на разходка – съберете най-красивите. Разбира се, децата могат да са най-активните събирачи.

Набавете си пчелен восък и тънка прозрачна корда или друг полупрозрачен конец и плитък емайлиран съд.

Разтопете восъка в съдчето, но не го прегрявайте, защото ще промени цвета на листата.

Потапяйте есенните листа в течния восък, така че да ги покрие и от двете страни. Внимателно отцедете излишния восък над съда. Имайте предвид, че той се втвърдява много бързо. Окачете на подходящо място, за да изсъхнат листата добре. След това ги навържете на кордата едно по едно или като гирлянд и декорирайте избрания прозорец, витрина или полилей в дома си.

Идеята си харесахме ето от тук: marthastewart.com

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

4,816 преглеждания

Comments are closed.