• No categories

Идеи за натурални ароматизатори, които да си направите сами

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
natural-air-fresheners-that-wont-irritate-1076x616

Средствата, с които да премахнем лошите миризми от дома си са неизчерпаеми и най-разнообразни и пазарът щедро ни ги предлага. Но повечето от тях дразнят сетивата ни, а когато у дома има бебе, малко дете или бременна, определено не са за препоръчване, тъй като съдържат химически вещества, които могат да предизвикат сълзене на очите, главоболие, дихателни проблеми и алергии.
Ето защо идеята за натурални домашно приготвени ароматизатори ни допадна повече от всички нови и модерни средства за обезмирисяване и ароматизиране на дома. За тази цел можем да използваме сушени билки, различни подправки, цветя и етерични масла, които можем лесно да си набавим.
Изброените по-долу са най-ефективните естествени аромати, които по естествен начин ще ароматизират дома ни, така че да мирише винаги добре.

incense-inside-post

1. Ароматни пръчици за горене
Можете да ги намерите в магазините за домашни потреби, индийските и китайски магазини или известните на всички магазини „За 1 лев“. Те са съчетание от различни растения и билки, изсушени и комбинирани с етерични масла, които когато се запалят отделят ароматен пушек. Изборът е изключително богат – от жасмин и роза, до мускус и тамян.

natural-candles-inside-post

2. Свещи от естествен восък
Те са изключително ароматни и не съдържат парафин, а само естествен пчелен восък и етерични масла и горят по-дълго. Можете да си ги направите сами у дома или да си ги закупите от магазините за био и пчелни продукти .

simmer-pots-inside-post

3. Аромат на Коледа и през лятото
Ако обожавате ароматите, свързани с Коледа, то за вас определено е вариантът, в който да оставите малка тенджерка на котлона или на най-слънчевото място в дома ви, в която да поставите вода с подправки, билки и плодове, които сме свикнали обикновено да използваме през зимата – канела, обелки от ябълки, портокалови кори, карамфил, анасон.

gel-air-freshner-736x366

4. Домашен гел-ароматизатор
Обикновените гел-ароматизатори съдържат много токсични вещества, затова ако държите точно на тази форма по-добре да си го направите сами с помощта на евтини и достъпни средства. Изберете любимия си аромат етерично масло и смесете 25-30 капки от него с предварително накиснат в студена вода желатин. Ако искате да му придадете още по-ефектен вид – прибавете и няколко капки хранителна боя. Маслото изберете според вкуса си, в аптечната мрежа се намират всякакви аромати.

oil-reeds-inside-post

5. Ароматни маслени пръчици
Ако сте любители на по-леките и ненатрапчиви аромати, можете да поставите няколко тръстикови пръчици в малко, но високо бурканче с тясно гърло или тумбесто шише, което до половина сте напълнили с ароматно масло. Маслото ще се пропие в пръчиците, а те ще ароматизират въздуха деликатно и продължително.

източник: www.zliving.com

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

6,743 преглеждания

Comments are closed.