Стриите и бременността

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

prehnancy-stretch-mark

Един от неприятните “ефекти” на бременността е появата на стрии по тялото, често без да е съпроводено с някакви особено неприятни усещания от страна на жената. Стриите се срещат често и в различна степен по време на бременността. Почти 9 от 10 бременни жени получават стрии по гърдите, корема, бедрата, дупето и/или ръцете, но за радост само при много малка част от тях става дума за истински сериозен козметичен проблем.  След раждането те може да избледнеят и да се прелеят с цвета на кожата, но няма да изчезнат. Хората са различни и при „равни” условия получават различно количество стрии. Например някои бременни изобщо нямат този проблем.

Какво представляват стриите и защо се появяват с напредване на бременността?
Стриите са белези, представляващи по-светли, бели или розовеещи, от цвета на кожата линии. Те се образуват в резултат на вътрешно разтягане на съединителната тъкан. Причина за появата на стрии обикновено е хормонален дисбаланс, много тънка кожа или влошена еластичност на кожата (поради липсата на колаген и еластин), което води до нацепването на кожната обвивка при бързото нарастване на корема с напредване на бременността. На практика кожата ви не може да смогне да се разтяга със скоростта, с която се разтягат коремните мускули. По същата причина може да се появят стрии и по гърдите, бедрата и дупето.

Как да се предпазите от появата на стрии по време на бременността?

Важно е кожата ви да бъде винаги добре хидратирана! Изберете продукт, подходящ за превенцията срещу стрии по време на бременност. Опитайте се да се храните балансирано и здравословно, за да избегнете рязкото напълняване. 
Използвайте различни масла, кокосово масло или специално разработени за този тип проблем кремове

krem protiv striiСъветът на Здраве мама

Сложете ръцете си върху корема и го погладете няколко пъти диагонално на пъпа, встрани и нагоре. След това направете същото движение и от пъпа надолу. Леко разтрийте кожата със спираловидни движения. Правете поглаждания в кръг около пъпа, които са последвани отново от спираловидни движения. Правете кръгови движения около гърдите.

Нека всички масажни движения бъдат извършвани плавно, без натиск. Отделяйте по десетина минути дневно. Наистина си заслужава да се грижите за тялото си по време на бременност, тъй като след това възстановяването може да бъде трудно.

 600х

Кремът против стрии от серията Здраве мама е богат на базови масла с отлична поносимост. Той поддържа кожата подхранена, мека и гладка, като й доставя необходимите липиди, витамини, микроелементи и минерали.

Кремът съдържа бадемово, маслиново, кокосово масло и масло от авокадо. Богатият му състав възстановява липидния баланс на кожата и има овлажняващо, омекотяващо и противостареещо действие. Редовната употреба на маслото за тяло намалява значително сухотата на кожата, успокоява я и поддържа нейната еластичност и тонус.

Още от Бременност:

bremenna na put-1   Бременна на път

pregnancy-baby0movement   Бракстън Хикс Контракции

bremennost i bilki   Бременност и билки

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

20,835 преглеждания

Comments are closed.