14 must-haves за есенната разходка в парка

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

razhodka

Или защо е важно да разполагаме с по-голямата част от тези принадлежности.

Лятото винаги ни разглезва, без да разберем как, но докато му се наслаждаваме забравяме за чорапи, елечета, якета, дъждобрани… И с пълно право! Топло и слънчево е то, но за съжаление след него винаги идва есента, понякога ласкава и усмихната, златна и топла, но често дъждовна, ветровита и навъсена.
Това, разбира се, не е причина да се затворим у дома с малките ни съкровища. Достатъчно е навреме да се погрижим за правилните дрешки, принадлежности и аксесоари, с които да я посрещнем и да превърнем разходката в очаквано и изпълнено с положителни емоции приключение.

Да се сдобием с всички необходими вещи за спокойна и топла разходка с малките палавници в парка през есента може да ни отнеме доста време, но идеята да напазаруваме бързо и качествено от интернет е точно за това. Става бързо, доставката ще дойде до вратата, а поръчката можем да направим, докато бебето спи на една ръка разстояние.

Ето кои най-неотложни вещи избра нашият екип от огромния асортимент на Baby.bg за спокойна и топла разходка в парка тази есен:


1. Да бебеносим и в дъжд, в мъгла
За дъждовните есенни дни е важно да имаме дъждобрани както за бебетата и техните колички, така и за по-големите деца, които няма да се лъжем, обожават да шляпат в локвите. За това са нужни и здрави гумени ботуши, както и непромокаеми якета.
Срещу намокряне идеална работа ще свършат бебешките непромокаеми гащеризони, а ако бебето е още малко и обичаме да го носим точно до сърцето си – в кенгуру, има решение и за това със специалния дъждобран за кенгуру.

2. Естествени материи за естествен комфорт

Топлите, меки и леки дрешки са едно от основните условия за доброто настроение на бебето и малкото дете, защото когато то е навън обича да се движи, което е предпоставка за лесно изпотяване, а от там и за простудни заболявания. Ето защо дрешките, от бельото до връхните, е важно да са от естествени и дишащи материи, които пропускат влагата навън и задържат топлината, така че нежната детска кожа да е защитена и суха през цялото време.

3. За кожата на всяко бебе
Често, когато бебето е облечено с прекалено много дрешки, се случва кожата в свивките да се подсече. Кремът против подсичане е важна част от подготовката преди разходка. Затова преди да поставим памперса, е добре да намажем деликатните зони с подходящ бебешки крем, за да запазим детска кожа здрава.

4. Да нахраним бебето навън
През есента, макар дните да са по-често хладни и облачни, е добре да прекарваме колкото се може повече време навън. Често обаче бързаме да се приберем у дома, защото бебето трябва да се нахрани, при това по-често отколкото дългите разходки предполагат. За да не ни се налага да бързаме, и особено ако изпитваме неудобство да кърмим на обществено място, можем да се снабдим с шише за съхранение на кърма, с което да удължим престоят си навън и да нахраним бебето успешно. За по-големите дечица идеална работа би ни свършил термосът за чай.

product_71164

5. Аксесоари с двойно предназначение – лигавникът-шал
Разбира се, това е и сезонът, в който е добре винаги да имаме под ръка лигавник и шал. Тук на помощ идва едно иновативно изобретение лигавник-шал в едно, който се регулира около вратлето на бебето, според това, с кое предназначение ще го ползваме. Хитро, нали?

6. Вържи шапката, за да не падне болно бебето
Затова вероятно така упорито им купуваме точно този аксесоар по-често от всеки друг. Е, ако предвидим детското желание за борба с шапките на главата, има едно предложение точно за такива случаи – със здраво пришити връзки, който да я задържат максимално дълго върху детската главица.

7. Сбогом, скъпа залъгалке, но някой друг път

Колкото и упорито да се съпротивляваме на бибероните-залъгалки и да се опитваме да се отървем от тях, има една възраст, до която нямаме никакъв избор дали да ги приемем и ако не искаме разходката ни да приключи без време, с истеричен рев, е добре да я вземем с нас. Не е задължително да е на врата на бебето или в устата му, можем да я приберем без риск от зацапване в специален контейнер, където ще се запази чиста дълго време.

product_56470

8. Сънят навън – в чувалче
За разходката на най-малките е добре да разполагаме с бебешко чувалче, в което те да се чувстват уютно и със сигурност на топло, дори когато живакът в термометъра стремглаво слиза надолу по скалата на есенните дни. То е много практично както за разходката навън, така и за все по-хладните нощи у дома.

9. Боси по асфалта, но не и през есента
За малчуганите, които прохождат или вече да проходили, удобните обувки са от голямо значение. Детските обувки трябва да са изработени от естествени материи, да са със здраво и устойчиво ходило, което не се пързаля, широка горна част, така че пръстчетата да са свободни, а петата да е подсигурена и стабилна с твърд заден форт.

product_98014

10. Я, подай ми мамо, синьото елече
За по-големите деца, който тичат и скачат непрекъснато когато са в парка, е добре да имаме под ръка някоя по-лека дрешка или елече, което да не пречи на движенията, но същевременно да пази надеждно топлината на детското телце.

11. За порасналите палавници със самочувствие
Особено за кокетните малки госпожици, за тях е важен всеки детайл от тоалета. Няма как да ги изведем на разходка или да тръгнем за детската градина в някоя дъждовна сутрин, ако нямат малка раница, в която да съберат безценните си момичешки съкровища и малко пъстричко чадърче и за слънце, и за дъжд.

12. Мокрите кърпички, без които не можем
Разбира се, в парка без мокри кърпички сме просто загубени! Затова поне един средно голям пакет трябва да имаме винаги под ръка. Всички знаем защо!

13. Вълшебната чанта, тя побира всичко
А, ако се питате къде да съберете всичко това, отговорът е само един – без универсална чанта, която да преметнете през рамо или да закачите на количката, по-добре не тръгвайте. И безброй джобове да имате, нищо не може да се сравни с торбата на бебето!

product_97198

14. Да помислим и за себе си!
И накрая, за да опазите ръцете си от вятъра и дъжда, не забравяйте да се погрижите за тях нежният крем за ръце е ясен, но дори така обгрижени, ръцете ви ще са изложени на всякакви атмосферни влияния, ако си нямате универсални ръкавици за количка. Е, и вие сте хора, в края на краищата, поне това сте заслужили!

Вероятно вече се чудите къде да напазарувате и колко време ще ви коства цялото упражнение по подготовката на есента, както и дали докато се справите няма да дойде пролетта, но ако посетите Baby.bg ще се удивите на богатия асортимент, оптималните цени, многото промоции и не на последно място индивидуалното отношение, както и бързото, коректно и любезното обслужване. И не само, в рамките на 15 дни вие можете да замените или върнете продукта, който сте закупили, ако по някаква причина не отговаря на вашите очаквания.

Е, това не е всичко, но е част от идеята да продължим да сме активни и през есента, ако не толкова колкото през лятото, то поне наполовина, защото физическата активност, разходките на открито и игрите в парка са здраве за децата ни и правилният избор за всеки от нас.

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

3,797 преглеждания

Comments are closed.