• No categories

Две високопротеинови и нисковъглехидратни рецепти

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

След въздушния яйчен хляб ви предлагаме още две апетитни, нисковъглехидратни и високопротеинови рецепти, идеални за разтоварващи дни, диета и за похапване по всяко време – без угризения.
Те са идеални и за децата, тъй като с тях те ще набавят нужното количество протеини само с един прием за деня по лесен и вкусен начин.

Протеинови вафлички с бадемово мляко

proteinovi-vafli1

Продукти:

2/3 чаена чаша овесено брашно
2 лъжици ванилов протеин на прах (можете да си го набавите от специализираните магазини)
1/2 чаена чаша неподсладено бадемово мляко
1 супена лъжица семена от коноп или чиа или комбинация от двете

Приготвяне:

Ако ще приготвяте вафличките в специален уред, предварително намажете повърхността му с кокосово масло или зехтин.

От посочените продукти пригответе еднородна смес. С помощта на черпак взимайте от нея и наливайте в уреда за вафлички. Печете 2-3 минути.

Веднага след като ги извадите, намажете горната им страна с кокосово или обикновено масло, за да омекнат и гарнирайте със сезонни плодове.

Ако те разполагате със специален уред за печене на вафли, можете да ти изпечете на плоча, сух тиган с незалепващо покритие или във фурната, върху леко намаслена хартия за печете.

Протеинови овесени бисквити с  канела и мед

oveseni-biskviti1

Те са идеални да похапване, когато сме в движение – на разходка с децата или докато тичаме по задачи цял ден.

Продукти:

2 чаши овесени трици
2 лъжици ванилов протеин на прах
1/2 чаша неподсладено мляко (бадемово, кокосово или друго)
2 яйца
ванилия
1/2 чаена лъжичка сол
1 1/2 чаена лъжичка канела
1/3 чаша мед или кленов сироп

Смесете всички продукти, така че да се получи бисквитено тесто и с помощта на супена лъжица загребвайте от него и оформяйте като топки, които поставете в в тавичка, застлана с хартия за печене. Изпечете бисквитите на 180 градуса за около 15 минути или до златисто.

Добър апетит!

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

5,756 преглеждания

Comments are closed.