Домашни шоколадови бонбони с три съставки
Обичаме вкусната храна, но повече от нея обичаме онази, която се приготвя лесно, бързо и с малко продукти! 🙂
Тези домашни шоколадови бонбони са точно такива!
Продукти:
30-40 грама масло (краве или кокосово)
40-50 грама сурово какао
1 кутийка варено кондензирано мляко (380-400 мл.)
Разтопете маслото на умерена температура, прибавете какаото и кондензираното мляко, докато сместа се сгъсти и започне да прави “пътечка” по повърхността на съда. Намажете плоска чиния с масло и прехвърлете сместа за бонбоните в нея, като я разстелете на тънък пласт. Оставете поне за 2 часа в хладилника. След това извадете и оформете кръгли бонбони, които можете да декорирате с препечени ядки или шоколадови стърготини, според вкуса, предпочитанията и наличностите си.
Да ви е сладко!
22,764 преглеждания