• No categories

Детски сериал за приятелството, оптимизма и вярата в себе си (интервю)

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Подвизите на безстрашния принц Айвъндоудетският сериал стартира на 15 януари в ефира на Cartoon Network и  ще се излъчва всеки делник от 17:30 часа, следва младия принц на гората Айвъндоу, натоварен със задача от баща си, Могъщият Елен, да отиде на пътешествие и да се върне с магическото Златно перо на страшния Орелски крал. Придружен от неговия оръженосец и приятел, малката птица, наречена Бърт, Айвъндоу започва епично забавно приключение и открива нови и загадъчни области на гората и множество странни същества по пътя.

Кристиан Бовин-Андерсен е създател и режисьор на “Подвизите на безстрашния принц Айвъндоу”, новата продукция на Cartoon Network. Преди това е работил като ръководител анимация в Nexus Studio и като аниматор на различни късометражни филми, игри и телевизионни предавания, включително световния хит на Cartoon Network “Невероятният свят на Гъмбол”. Кристиан е от Копенхаген, Дания, където се намира и в момента. Завършва The Animation Workshop през 2012г., където преподава и посещава магистърските класове SEA и Animation Without Frontières.

Ева Лий Уолбърг също е създател и режисьор на “Подвизите на безстрашния принц Айвъндоу”. След като завършва The Animation Workshop през 2012 г., тя също работи като аниматор на различни късометражни филми, игри и телевизионни предавания, включително сериала ” Невероятният свят на Гъмбол “. Понастоящем Ева също живее в Копенхаген.

Как ви дойде идеята за сериала?

Director_Eva-Lee-WallbergЕва: Това стана докато работехме в Лондон по “Невероятният свят на Гъмбол”. Разбрахме, че имаме възможност да предложим свои проекти. Така че започнахме да развиваме различни идеи и предложихме 7 различни, но нищо не се получаваше. И накрая си зададохме въпроса: „Ако можехме да направим идеалното за нас шоу, какво би било то?“ И тъй като и двамата с Крис обичаме приключенията и фантастичните истории, Айвъндоу беше това, което се получи като ги сляхме. Някои от героите, които имаме сега в шоуто, са вдъхновени от различните предложения, които направихме преди това. Принц Айвъндоу е смесица от всички тези неща.

Разкажете ни как създадохте декорите? Те са толкова магически и красиви.

Director-_Christian-Bøving-AndersenКристиан: Благодаря ви! Всъщност всички те са направени като миниатюри, както при по-старите анимационни филми. Всички елементи, които виждате, са направени от истински, естествени материали, които откриваме в гората. Така че има малки клонки, листа, камъни, земя и други неща. Понякога използваме малко кал с някои подправки от кухнята ни и ги правим да изглеждат като малки иглички и листа. Искахме да направим тези миниатюрни площадки, защото те дават различна, много специална и уникална атмосфера и също така несравнимо вълшебно усещане, в сравнение с тези, които просто се рисуват. И това е причината да направим декорите по този начин. След това ги смесваме с ръчно рисуваната ни анимация и се получава чудесно.

Как измисляте сюжетите на епизодите? Правите ли си групови обсъждания – брейнсторминги?

Ева: Да, правим много брейнсторминги. Обикновено трябва да измислим поне 10 идеи, за да излезе една наистина добра. Това е сложен процес.

Кристиан: Обикновено мислим за различни истории и неща, които харесваме. Опитваме се да намерим вдъхновение в тях. Ако измислим много добро приключение или много добра история, се опитваме да намерим начини, по които би била още по-забавна. Ние също така се вдъхновяваме от хора, които познаваме, и от нещата от нашето ежедневие. Така че това е комбинация от много елементи. След това просто се опитваме да напишем и пренапишем историята, докато стигнем до нещо, от което сме доволни. Така че това е много дълъг процес, но е и много забавен, а вдъхновение може да се открие на много различни места.

Какъв е характерът на принц е Айвъндоу?

Ева: Айвъндоу е добър по душа, но е прекалено самоуверен. Той вярва, че може да прави всякакви неща, които всъщност не може. Мисли, че е малко по-голям и малко по-добър, отколкото всъщност е. Но е изпълнен с много оптимизъм и винаги гледа напред. Нищо никога не успява да го разколебае, въпреки че нещата често не се получават според плановете му.

Кристиан: Да, той се впуска в това приключение с Бърт и колкото и зле да става ситуацията понякога, той винаги пази самообладание и продължава мисията си. Това е така, защото никога не се предава. Той наистина е много оптимистично същество.

Има ли скрити дълбоки послания и житейски уроци в епизодите?

Кристиан: Тук е важно да споменем характер на Айвъндоу. Той винаги е позитивен и вярва в себе си, независимо от рисковете, пред които е изправен. Независимо от това, колко са досадни някои герои. Айвъндоу вярва в себе си и запазва добрия си дух. Той е добър по душа и винаги дава всичко от себе си. Айвъндоу и неговият малък оръженосец, Бърт, успяват да преодолеят всяка пречка, когато са заедно и така се измъкват от всякакви беди. Та, може да се каже, че дълбоките послания на шоуто са главно за приятелството, оптимизма и вярата в себе си.

Екипът ви изглежда много симпатичен и млад. Можете ли да ни разкажете малко за тях?

Ева: Работим със Sun Creature Studio и те са наистина страхотни. Някои  хора, с които учехме, сега работят с нас. Това е един наистина забавен екип с много различни таланти и гледни точки.

Кристиан: Взехме и хора, с които работехме по “Невероятният свят на Гъмбол”, така че сме с много стари колеги и някои хора, с които бяхме в университета. Има и някои, които не познавахме преди, но станахме много добър отбор заедно със страхотното студио, с което работим. Преживяването е наистина чудесно.

Бихте ли ни разказали малко повече за Бърт, малкия син на цвят приятел на принца? Той е много интересен герой.

Ева: Да, може да се каже, че  Бърт е гласът на разума. Той е най-добрият приятел на Айвъндоу и е наистина  страхотен.

Кристиан: Бърт и Айвъндоу са най-добри приятели. Всъщност те са единствените си приятели. Бърт е малкият оръженосец на Айвъндоу, неговият асистент. А тъй като Айвъндоу е принц, той се нуждае от оръженосец. Двамата винаги се поддържат един друг и изживяват приключенията заедно. Всеки път, когато Айвъндоу ги забърква в неприятности,  Бърт проявява разум и има решаваща роля да се измъкнат от неприятностите. Казано направо, без  Бърт  Айвъндоу нямаше да се справя никак добре и щеше да има много проблеми. Затова те са неразделни и са чудесен малък отбор.

aivandou

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,632 преглеждания

Comments are closed.