Деца от Китай ще учат народни танци у нас

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

китайски деца в България
На посещение у нас пристигнаха китайски ученици, подбрани сред милиони кандидати. Децата са у нас за първи път по покана на г-н Димитър Иванов от Българо-китайската търговско-промишлена камара и съветник на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация за китайския пазар, информират от агенция ПРофайл.

Преди това са били в САЩ, Великобритания, Русия, Австралия, Нова Зеландия, Италия, Обединените Арабски Емирства и Южна Корея. По този начин децата се запознават с културата и традициите на различните народи по света. У нас те ще бъдат посрещнати по традиция с питка и мед, ще имат урок по български народни танци, ще участват в работилница по изработване на мартеници, заедно със свои връстници от България.

Гостите от Китай от своя страна ще ни зарадват с традиционно танцово изпълнение под ръководството на известната хореографка Шанг Сичао от Пекинската танцова академия.

Програмата ще продължи с посещение на катедралата „Свети Александър Невски“, подземното ниво на храма „Света София“, Националния исторически музей, новооткрития музей за историята на София и Музейко.

Стремежът на организаторите е децата от двете страни да създадат дълготрайни приятелства и да поставят едно добро начало за бъдещи съвместни културни и образователни проекти в началния и среден курс на обучение.

На 23 януари 2017 в ЧСОУ „Евлоги и Христо Георгиеви“ гр.София ( бул.Цар Борис  III 224 ) от 10.00 часа  ще се проведе съвместен учебен ден между двете делегации, които ще бъдат посрещнати официално от директора г-жа Олга Ялъмова.

Сред официалните гости ще са културното аташе на Китайското посолство г-жа Чен Ин, представители на МОН, Парламентарната комисия по образование и Регионално управление на образованието в София.

На 25 януари, на среща в МОН ще бъде обсъдена възможността български ученици от началния и среден курс да посетят Китай. На нея ще присъстват г-жа Евгения Костадинова, директор на Дирекция „Предучилищно и училищно образование“, г-жа Уини Джанг, лидер на китайската делегация от Младите културни посланици на Китай и г-н Димитър Иванов.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,302 преглеждания

Comments are closed.