Да знаеш две и двеста за пенсионното осигуряване

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Всеки е чувал нашенската поговорка „Човек знае и две, и двеста”. Означава ли тя нещо, когато става дума за пенсионно осигуряване? Например, че възрастните хора могат да се адаптират към всякакви условия и да живеят както с повече, така и с по-малко средства? Или че това колко знаем за пенсионното си осигуряване – повече или по-малко – се отразява на живота ни в годините след пенсиониране?

Умението да се приспособяваме е хубаво качество, но трябва ли да правим компромис с доходите си в годините след активна трудова дейност? Може да ни се наложи, ако не се възползваме от възможностите за осигуряване, които предоставя пенсионната ни система. Липсата на интерес към това, което се случва с онези 5% от заплатата ни, които всеки месец задължително внасяме за бъдещата си пенсия, или към пенсионното дружество, което управлява средствата ни, могат да се окажат заплаха за спокойното ни финансово бъдеще.

Какво по-полезно от това да усвоим житейските мъдрости на бабите си? Полезно, но дали днес е достатъчно? Със сигурност се нуждаем от по-подробна, по-актуална и по-леснодостъпна информация за управлението на личните си финанси. Полезно помагало за това представлява новият информационен портал за пенсионно осигуряване – PENSIOPEDIA.BG. Отделните секции на сайта ни разказват систематизирано за разликата между допълнителна и държавна пенсия;  за това как работи задължителното пенсионно осигуряване; за това какъв пенсионен доход можем да очакваме; или какво се случва с парите ни за пенсия и как да проверим колко пари имаме в сметката си.

Можеш да разгледаш www.pensiopedia.bg още сега, защото да знаеш двеста е някак си по-добре от това да знаеш две!

Pensiopedia.bg е създаден от NN България. Каузата е повече хора да бъдат информирани и уверени в решенията, които вземат, или ще вземат в бъдеще, за управлението на своите средства.

Pensiopedia 655x402

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,172 преглеждания

Comments are closed.