• No categories

Бърза зеленчукова фритата

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
1832805-650-1463134606-e0aaed07f9019fe24f10c18e19d991c6

За не повече от 20 минути обядът или вечерята ви може да е на масата!

Продукти:

6 яйца

3 чушки – зелени или червени

1 глава лук

200 гр. броколи

200 гр. зелен фасул

1/4 лимон

50 мл зехтин

2 скилидки чесън

50 гр. зехтин

сол, смлян черен пипер и зелени подправки

Разбийте яйцата със солта и останалите подправки. Накъсайте броколите на малки розички, изчистете зеления фасул и чушките и нарежете на лентички, а лука на полумесеци. Накълцайте чесъна на ситно и го смесете със сока от лимона и зехтина.

Задушете лука в зехтина, докато стане прозрачен и омекне напълно, добавете броколите, зеления фасул и чушките, и задушавайте около 2-3 минути, след това прибавете чесновата смес, а минута по-късно и разбитите яйца. След като се стегнат малко, преместете фритата в тавичка и запечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за не повече от десет минути.

Сервирайте топла, охладена или студена.

източник: brightside.me

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

17,225 преглеждания

Comments are closed.