Бърза зеленчукова фритата

За не повече от 20 минути обядът или вечерята ви може да е на масата!
Продукти:
6 яйца
3 чушки – зелени или червени
1 глава лук
200 гр. броколи
200 гр. зелен фасул
1/4 лимон
50 мл зехтин
2 скилидки чесън
50 гр. зехтин
сол, смлян черен пипер и зелени подправки
Разбийте яйцата със солта и останалите подправки. Накъсайте броколите на малки розички, изчистете зеления фасул и чушките и нарежете на лентички, а лука на полумесеци. Накълцайте чесъна на ситно и го смесете със сока от лимона и зехтина.
Задушете лука в зехтина, докато стане прозрачен и омекне напълно, добавете броколите, зеления фасул и чушките, и задушавайте около 2-3 минути, след това прибавете чесновата смес, а минута по-късно и разбитите яйца. След като се стегнат малко, преместете фритата в тавичка и запечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за не повече от десет минути.
Сервирайте топла, охладена или студена.
източник: brightside.me
17,283 преглеждания