• No categories

Брускети с пресни домати

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

tomatoes_bruschette

Вкусен и изискан начин да посрещнете гостите си или да си приготвите лека вечеря. Тази оригинална италианска рецепта е лесна и бърза за приготвяне, а внася истински средиземноморски летен полъх в дома ви.

Какво ни е необходимо?

500 г пресни чери домати (или такива, чийто вкус ви допада), нарязани на малки парчета

1/2 чаша изсушени в зехтин

3 скилидки чесън, пресовани

1/4 чаша студено пресован зехтин

2 супени лъжици балсамов оцет

1/4 чаена чаша пресен босилек, накълцан на ситно

1/4 чаена лъжичка сол

1/4 чаена лъжичка прясно смелен черен пипер

1 франзела

2 чаени чаши нарязано на ситно сирене моцарела

Как се приготвят?

1.            Загрейте предварително фурната на 180 градуса.  

2.            В голяма купа смесете доматите, изсушените домати, чесъна, зехтина, оцета, босилека, солта и черния пипер. Оставете сместа да престои 10 минути.

3.            Нарежете франзелата на филийки. Подредете ги в тава върху хартия за печене. Препоечете ги във фурната докато покафенеят леко – за около 1-2 минути.

4.            Разпределете доматената смес равномерно върху филиите. Посипете всяка с малко моцарела.

5.            Запечете брускетите за около 5 минути (или докато се разтопи моцарелата).

 

Още рецепти:

aubergines_ricotta  Мариновани патладжани с рикота и босилек

slide-pesto_450  Класическата рецепта за песто дженовезе

pulneni%204ushki%20s%20orehov%20sos_03  Пълнени чушки с орехов сос

olive-paste-with-macadamia  Маслинова паста с макадамия

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

7,871 преглеждания

Comments are closed.