Брускети с пресни домати
Вкусен и изискан начин да посрещнете гостите си или да си приготвите лека вечеря. Тази оригинална италианска рецепта е лесна и бърза за приготвяне, а внася истински средиземноморски летен полъх в дома ви.
Какво ни е необходимо?
500 г пресни чери домати (или такива, чийто вкус ви допада), нарязани на малки парчета
1/2 чаша изсушени в зехтин
3 скилидки чесън, пресовани
1/4 чаша студено пресован зехтин
2 супени лъжици балсамов оцет
1/4 чаена чаша пресен босилек, накълцан на ситно
1/4 чаена лъжичка сол
1/4 чаена лъжичка прясно смелен черен пипер
1 франзела
2 чаени чаши нарязано на ситно сирене моцарела
Как се приготвят?
1. Загрейте предварително фурната на 180 градуса.
2. В голяма купа смесете доматите, изсушените домати, чесъна, зехтина, оцета, босилека, солта и черния пипер. Оставете сместа да престои 10 минути.
3. Нарежете франзелата на филийки. Подредете ги в тава върху хартия за печене. Препоечете ги във фурната докато покафенеят леко – за около 1-2 минути.
4. Разпределете доматената смес равномерно върху филиите. Посипете всяка с малко моцарела.
5. Запечете брускетите за около 5 минути (или докато се разтопи моцарелата).
Още рецепти:
Мариновани патладжани с рикота и босилек
Класическата рецепта за песто дженовезе
7,871 преглеждания