Bloxivir – Защита за цялото семейство

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

drmindov348_256

Интервю с д-р Георги Миндов – Председател на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари

Д-р Миндов, COVID кризата засили осезателно желанието на българите за превенция. Не само свикнахме, но и разбрахме, че изолацията, общуването с малко хора и работата от дома са наистина в състояние да ни предпазят както от COVID-19, така и от други вирусни заболявания. Възможно ли е обаче да се предпазим и по допълнителен начин, особено, когато се налага да сме активни?

Tова, което може да предложи съвременната медицина са такива препарати, които въздействат на пътя на пренос, т.е. въздушно-капковия път и ефективно да предпазят активно живеещия човек. Разбира се, активните хора трябва да редуцират контактите си, особено в рискова среда, но въпреки това ние не може да знаем кога един човек, е в про-дормален период, т.е. преди да има признаци на заболяването и той не знае това. Така че при близък контакт, под една ръка разстояние, е желателно да имаме защита, някаква превенция за ежедневието и това на първо място, може да посочим Bloxivir, който защитава лигавицата на горните дихателни пътища на носа и на устата, и на фаринкса като образува фин слой филм върху тези лигавици. Едно впръскване от препарата дава 4-5 часа защита, особено при хора, които работят в колективи, в затворени помещения, в работната среда, както и по време на активен спорт, където има други хора, да кажем във фитнес залите.

Възможно ли е да въздейства едновременно и на грипните вируси, и на тези на SARS-CoV-2?

Не само върху преносителя на COVID-19, SARS-CoV-2 вируса, а и на всички сезонни вирусни инфекции. Така че, това което правим, не е само защита срещу SARS-CoV-2 макар, че това сега е най-актуалното, защитаваме организма си от входната врата на инфекциите. Така че, правейки тази защита всеки от нас, в голяма степен придобива едно лично спокойствие, една защита в ежедневните си дейности в рискова среда. Рискова среда е всяка среда, в която има повече хора. Предимно в закрити помещения, но и на открито също.

Възможно ли е новото медицинско изделие да ни помогне в случаите, когато се налага да общуваме с повече хора само за няколко часа?

Разбира се, дори и при семейни тържества, когато се събираме с приятели, роднини, ние трябва да бъдем отговорни и към себе си, и към околните. Имайте предвид, че не само защитава от това ние да не се разболеем, а защитава и околните.

Възможно е да има предаване на вирус абсолютно безсимптомно. Има хора, които са супер-заразители, има хора, които са безсимптомни носители. Предстоят Никулден, Коледа, Нова година – всичките тези празници винаги са свързани със събирания, най-малко в семейна среда и ние трябва да мислим за нашите близки, нашите по-възрастни роднини, за децата … Особено децата над една година, знаем че те лесно предават вируса, боледуват почти безсимптомно т.е. една обикновена банална хремичка може да бъде израз на сериозна инфекция, която при възрастния дядо и баба може да протече фатално.

Защитавайки децата защитаваме и възрастните дядо и баба, прилагайки Bloxivir.

С какво се различава новият продукт Bloxivir, който споменахте, от множеството препарати за превенция, като хранителните добавки например, които укрепват имунната система?

Начинът на действие на Bloxivir е, че предпазва лигавиците на ниво входна врата, т.е. създава микрофилм, който пречи на размножаването на вирусните агенти, бактерии и вируси. Създава един микрофилм, който в продължение на 4-5 часа предпазва лигавицата на горните дихателни пътища, включително носа, като той е известен и под две форми – спрей за нос и спрей за гърло. В удобна опаковка, твърде лесен за употреба, без вкус, без мирис.

Името на Блоксивир показва ясно, че основната му функция е да блокира вирусите. Как го прави и възможно ли е да ограничи разпространението им?                                    

Една от съставките е йотакерагенан – вид червено водорасло, което се свързва с вируса и пречи на неговото проникване в клетките, което е доказано с научни изследвания, т.е. в момента, в който имаме защитен слой, когато имаме присъствието на тази съставка, вирусът не може да проникне в клетката, не може да се размножава и патогенетичният път на пренасяне бива прекъснат съвсем с един природен продукт, който е абсолютно безвреден за организма.

За кого е подходящо новото медицинско изделие и в какви случаи?                                                                

Подходящо е за всички от 1 година до 101 години. За всеки. Над една година, всяко едно дете, е подходящо за защита.  Дори когато, примерно, отива на детска градина, на училище, преди да тръгне може да се направи едно впръскване, което е достатъчно. И още едно за деня – за целия ден. Така че, съвсем спокойно, може да се използва в цялото семейство и при възрастни, и при деца..

Ето сега, се завърнаха първи – четвърти клас. Пак трябва да имаме някакво предпазване. Навремето са слагали една торбичка с чесън да им виси на вратлетата и да дишат изпаренията. Сега понеже чесънът вече не е този, който беше, в смисъл е вносен и няма тези свойства, а пък имаме съвсем модерни молекули и съвсем модерни билкови медикаменти, т.е. на природна основа, със силно вирусоидно и бактерицидно действие. Така, че може да използваме постиженията на съвременната наука и на съвременната природна медицина от богатия опит, който вече имаме и да внесем разнообразие и сигурност при общуването в затворени колективи, особено в периода на пандемия, в който ние се намираме в момента.

Ролята на личните лекари е огромна, особено в критични ситуации като настоящата. Как Вие контактувате с пациентите си и успявате ли да им дадете нужните съвети какво да правят и как да се предпазят?                                                      

Бих посъветвал, тъй като личните лекари контактуваме постоянно и сме в рискова среда, идват много болни при нас, да използват също „Bloxivir”, особено при амбулаторната си дейност, тъй като за съжаление освен болните с Covid имаме и много хора, които идват с други инфекции. Този препарат е с многодозов режим – има над 200 дози в едно флаконче, което е достатъчно може би за почти целия зимен сезон. Така че, нищо не пречи всеки от нас, особено такива, които работим в рискова среда, да го използваме. Пък и защо не да го препоръчваме и на пациентите, да бъдем отговорни и към своето здраве, и към здравето на околните.

Самият Вие, като личен лекар, сте изложен на постоянен риск. Бихте ли използвал “Bloxivir” и защо?

Да. Използвам го и даже в момента съм с него, тъй като съм пак с хора, в колектив, в който нямам представа кой с какъв имунен отговор и какъв статус е. Имаме ли в момента тук ваксиниран, имаме ли неваксиниран, имаме ли заразител. Имайте предвид, че едно от малкото неща, които не знаят хората, които са преболедували от SARS-CoV-2 е, че е възможно той да се изолира от горните дихателни пътища месеци наред, т.е. преболедувайки, имайки имунитет, те да отделят вируса в околната среда при пълно здраве, т.е. те са суперзаразители. И за да не бъде човек суперразпространител препоръчвам да използваме защитата, която дава този препарат, а именно да защитава хора, които не са боледували, или хора, които са преболедували, или са в момента с някакво заболяване – да го използват активно, за да не пренасят и да не стават суперзаразители.

Особено уязвими по време на епидемии са учениците, възрастните и хората с хронични заболявания. Тях какво бихте посъветвал, д-р Миндов?

Бих посъветвал особено децата, особено хората в активна възраст да използват форма на защита. Освен, все пак, спазването на социалната дистанция, да използват и препарати. В затворени помещения, било то магазини, било то в колективи, било то по време на учебен процес, извънкласни занимания, допълнителни активности при децата, уроци и т.н., родителите да вземат правилните мерки да защитят децата си, добавяйки и маската естествено.

Bloxivir е нов продукт на пазара, предназначен за ежедневна защита срещу вирусни инфекции, както и за борба с активните вируси. Може да се използва няколко пъти на ден при възрастни и деца над 1 година. Съдържа три активни съставки: йота-карагенан, ектоин и хиалуронова киселина, които създават специален защитен слой върху повърхността на лигавицата и осигуряват механична бариера срещу проникването и размножаването на патогени в тялото.

Bloxivir-533_300

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

20,072 преглеждания

Comments are closed.